INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

operaház

felújítás

színpad

nézőtér

akusztika

A Magyar Állami Operaház épülete az Andrássy út 22-ben. Az Operaház Magyarország egyetlen nagy létszámú társulattal rendelkező és kimondottan operákra, balettekre szakosodott színháza. Az épület Budapest egyik legjelentősebb 19. századi műemléke. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

A nézők rá sem ismernek majd az Operaházra

Infostart

Terv szerint halad a Magyar Állami Operaház 2020-ra ígért felújításával a kivitelező konzorcium. A projekt állásáról az Operaház a Facebook-oldalán közölt videót.

Az Ybl Miklós által tervezett, épület 1984-es felújításkor bekerült színpadtechnika elavult, a muzeális technológiát nehéz volt karbantartani, és folyamatos felújításra szorult. Emiatt az újjáépítés kulcseleme a színpadtechnika teljes cseréje.

Jelenleg színpadi díszletek mozgatását biztosító alsó- és felsőgépészet munkája folyik, utóbbi már szinte teljesen elkészült. Bekerültek a trégerek, a ponthúzók (díszlethúzók) és azok motorjai – nyilatkozta a Magyar Építőknek Józsa Anka, beruházásokért felelős építész.

Az új színpadtechnika követi a kor technológiáit, de fontos, hogy ne változzanak a méretek, hiszen a teljes, 130 darabos repertoár erre a kialakításra épült.

Nagy hangsúlyt fektetnek az akusztika javítására:

  • a nézőtér alatti acélszerkezetet faszerkezetre cserélik a megfelelő hangrezgés érdekében.
  • A széksorok átrendezése lesz a legfeltűnőbb változás.
  • A változások a kárpitozást is érintik, amelynek köszönhetően kevesebb és megfelelőbb textilek fogják biztosítani a hangok visszaverődését.

Nyitókép: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018