eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Résztvevők a Fiatalok a demokráciáért elnevezésű civil szerveződés hídfoglalásán a budapesti Lánchídon 2019. február 10-én.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Bruzák Noémi

Ma a tüntetőké a Lánchíd, és már tart a vonulásos demonstráció is

Lezárták a forgalom elől a hidat, a buszok is terelve járnak.

A Fiatalok a demokráciáért nevű csoport tüntet a hídon - autókkal és gyalogosan foglalták el a Lánchidat.

A rendőrség egyébként korábban megtiltotta a Lánchidon tünetést, azonban TASZ pert nyert a Fővárosi Törvényszéken.

Az Index azt írja, hogy a budai oldalon nagyjából 15 autó parkol az első pillérig. Fél 11-kor tíz-tizenöt ember állt a hídon táblákkal, a többiek az autókban melegedtek. Az Origo szerint körülbelül húszan vannak a tüntetők.

A lezárás miatt több busz terelve közlekedik.

A rendőrség pénteken azt közölte, hogy szakaszosan és időszakosan lezárják vasárnap 13 óra 45 perctől 17 óráig a Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi tér - Lánchíd útvonalat. Majd 17 órától 18 óráig a Szent György tér - Dísz tér - Hunyadi János út - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - Apáczai Csere János utca útvonalat is. A lezárásokról itt írtunk részletesebben.

A tüntetők már elindultak a Hősök teréről a Lánchíd felé, és a szervezők tervei szerint csatlakoznak az ellenzéki tüntetéshez. Az ellenzéki pártok a Várba hirdettek megmozdulást, amelyek a miniszterelnöki évértékelőt értékelik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×