eur:
394.3
usd:
369.74
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Széchenyi lánchíd 2017. augusztus 23-án. Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Lezárások: így változik a közlekedés a hétvégén

Gyűlés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz szombaton és vasárnap több budapesti útszakaszon. Vasárnap reggeltől a Lánchidat is lezárják - közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: a bejelentés szerint a gyűlés egyik helyszíne a Lánchíd lesz, amelyet a szervezők vasárnap 8 órától 23 óra 59 percig kívánnak lezárni. A rendőrség azt írta: a hétvégi forgalomkorlátozások Budapest I., V., VI., XII., XIII. és XIV. kerületét érintik.

A rendőrség vasárnap 0 órától éjfélig lezárja a Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca útvonalat a Clark Ádám tér és a Szarvas tér közötti szakaszon. Szakaszosan és időszakosan lezárják vasárnap 13 óra 45 perctől 17 óráig a Hősök tere - Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi tér - Lánchíd útvonalat. Majd 17 órától 18 óráig a Szent György tér - Dísz tér - Hunyadi János út - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - Apáczai Csere János utca útvonalat.

Tilos lesz megállni már szombat reggel 6 órától 20 óráig az Ostrom utca mindkét oldalán a Batthyány utca és a Várfok utca közötti szakaszon, az Ignotus utca park felőli oldalán, valamint a Maros utca mindkét oldalán a Maros utca 7. szám és a Krisztina körút közötti szakaszán.

Vasárnap 0 órától megállási tilalom lép életbe többek között a Lánchíd utca egyik szakaszán, a Lánchíd utcai parkolóban, valamint a Széchenyi téren a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban, továbbá a rakpartok egy-egy szakaszán, valamint többek között a Deák Ferenc utca, a Váci utca egyes szakaszán, a Március 15. téren, a Petőfi téren és a Várkert Bazár környékén.

A részletes lista megtalálható a rendőrség honlapján, a www.police.hu oldalon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend és a megnövekedett gyalogos forgalom miatt fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×