eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Egy magyar találmány arca lesz és Budapestre jön Ronaldinho - lapszemle

Tarlós István a Hungexpo fejlesztéséről beszélt a Magyar Nemzetnek. A Népszava arról ír, hogy a magyar felnőttek mintegy 40 százaléka tapasztalt meg hátrányos megkülönböztetést.

A Magyar Nemzet Tarlós István főpolgármesterrel készített interjút, aki elmondta: a szerdai kormányülésen döntés született a Hungexpo területnek 11 elemből álló, csaknem 50 milliárd forintos fejlesztéséről. A városvezető beszélt arról is, hogy 2020 végéig kialakul a MÁV-val és a Volánnal közös budapesti elektronikus jegyrendszer.

A Népszava összeállításából kiderül: a magyar felnőtt lakosság csaknem 40 százaléka érezte már úgy, hogy hátrányos megkülönböztetés éri. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke a lapnak elmondta: a leggyakrabban valamilyen fogyatékosságot érintenek a panaszok, de előfordulnak például diszkriminiatív álláshirdetések és a legdinamikusabban növekvő hátrányos megkülönböztetési ok a vagyoni helyzet és a társadalmi származás.

A Világgazdaság online cikkéből kiderül: a brazil labdarúgó, a hamarosan ismét Magyarországra látogató Ronaldinho lesz a meghatározó arca egy magyar találmánynak, a Teqball-nak. Az íves asztalon játszható, lábtengó szerű játék alapítói és Gattyán György nemrég a Fehér Házban is tárgyaltak, a sporteszközből pedig hamarosan Donald Trump fia is kaphat egyet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy folyamatosan haladnak az infrastrukturális fejlesztések a Szupergyors internet program keretében, amely célja, hogy mindenki számára elérhető legyen legalább 30 Mbps sebeségű internet jövőre, határidőre teljesül. Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a lapnak elmondta: 2015 óta félmillió új felhasználó csatlakozott Magyarországon a világhálóhoz.

A Portfolio cikke szerint a tavalyihoz képest duplaakkora, akár 200 eurós, vagyis nagyjából 64 ezer forintos karácsonyi nyugdíj-kiegészítésre számíthatnak a szlovákiai, köztük a határon túli magyar nyugdíjasok. A mérték ugyan különbözik, de összesen 1 millió 280 ezer érintett kap nyugdíj-kiegészítést északi szomszédunknál, ahol a 13. havi nyugdíj fokoaztos bevezetését is tervezik.

A Népszava cikkéből kiderül: ötezer új építőipari vállalatot alapítottak tavaly és négyezer szűnt meg Magyarországon. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint idén is hasonló mértékű lesz a cégalapítás, viszont kevesebb megszűnésre számítanak. Jelenleg Magyarországon több mint 51 ezer építőipari vállalkozás működik.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×