eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Diákok ebédelnek a nyíregyházi Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében 2014. május 9-én. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz többek között a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény, s rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. Előírták továbbá, hogy a közétkeztetésben fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Újabb fejlemény a lábatlani tömeges rosszullétek ügyében

Felfüggesztették a közétkeztető cég működését.

Mintegy kétszáz embert érintett Lábatlanban a hányással és hasmenéssel járó fertőzés. Mint azt megírtuk, a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzott, és valamennyien szombat reggelre lettek rosszul.

Az eset miatt szerdáig rendkívüli szünetet rendeltek el az általános iskolában, és a két óvodában is, és a hivatalok is vizsgálatokat kezdtek.

Dinnyés István polgármester közölte, hogy

a kormányhivatal felfüggesztette a közétkeztetést végző helyi étterem, mint szolgáltató működését.

„A felfüggesztés idejére új szolgáltatót kellett keresnünk a pótlására. Csütörtöktől ismét lesz tanítás az iskolában és újra kinyitnak az óvodák, az intézményi közétkeztetést a Gondozási Központban, a Lábatlani Zengő Óvoda és Bölcsőde két telephelyén és a Lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskolában a megszokott rendben a nagysápi Granárium Központ biztosítja, amíg szükséges” - írta a városvezető a LábatlaNews Facebook-csoportban a kemma.hu beszámolója szerint.

Hozzátette: a szakhatósági vizsgálatok eredményéről haladéktalanul tájékoztatja az érintetteket.

A kormányhivatal nemcsak a közétkeztetést végző kft-nél, hanem az intézmények tálalókonyháiban is helyszíni ellenőrzést végzett, az érintett dolgozóktól mintát vett, illetve megkezdték az orvosoktól kapott beteglista feldolgozását, valamint hogy az ételminták laborvizsgálata is megkezdődött.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×