eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyolcvan gyermek és felnőtt lett rosszul Lábatlanban

Valamennyien a helyi Zengő Óvodába és tagintézményébe járnak, a tömeges rosszullét miatt hétfőn zárva tart két óvoda.

Ráczné Fülöp Erzsébet, az intézmény vezetője elmondta: a lábatlani Zengő Óvodába és tagintézményébe járó gyermekek és a dolgozók közül 80-an, valamint több szülő is rosszul lett szombat reggelre, ezért hétfőre szünetet rendeltek el. A rosszullét a gyermekek és a dolgozók felét érintette.

A vezető hozzátette, többen arra gyanakodtak, hogy az étel okozta a tüneteket, de ez nem egyértelmű, olyanok is megbetegedtek ugyanis, akik nem kerültek kapcsolatba az étellel, illetve azok között is vannak tünetmentesek, akik abból fogyasztottak.

Az óvodában jelenleg az egészséges dolgozók fertőtlenítenek és a tiszti főorvos állásfoglalásától teszik függővé a további intézkedéseket. Az MTI információi szerint a megyei tiszti főorvos hétfő délelőtt vizsgálatot kezdett az intézményekbe ételt szállító vállalkozásnál.

Az iskolában 100-an, az óvodában 80-an betegedtek meg, a gondozási központban 8-an, illetve az ott dolgozók fele – tájékoztatta az InfoRádiót Lábatlan polgármestere, hozzátéve: mivel mindhárom helyen ugyanaz az étterem biztosítja az étkezést, így feltételezik, hogy az ételtől lettek rosszul. Dinnyés István kiemelte: a szerencsétlenül jártak hányásra és hasmenésre panaszkodtak, lázuk nem volt. Hozzátette: szombatra javult a helyzet, egy idős embert azonban kórházba vittek.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal is megszólalt

A Lábatlanon kialakult megbetegedések miatt a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal minden, rendelkezésre álló intézkedést haladéktalanul megtesz a gyermekek egészsége érdekében. A szükséges vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak. A további elemzésekhez elengedhetetlen mintavételek humán és tárgyi vonalon is megtörténtek, melyek a laboratóriumi tenyésztéstől függően hozzávetőlegesen 48 órán belül adnak biztos eredményt.

A tünettan alapján a feltételezhető kórokozók irányában az intézkedéseket megtettük - közölte az Infostarttal a megyei kormányhivatal. Az intézményeket kiszolgáló főzőkonyha működését felfüggesztették. Ameddig a fertőtlenítések meg nem történnek és a vizsgálatok biztos eredményt nem hoznak, az étkeztetést egyéb módon oldják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×