eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Diákok ebédelnek a nyíregyházi Görögkatolikus Általános Iskola ebédlőjében 2014. május 9-én. Megjelent a szeptember elsejétől hatályos közétkeztetésről szóló rendelet, amely részletesen szabályozza a többek között az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését és tápanyagtartalmát. Tilos lesz többek között a szénsavas, vagy cukrozott üdítő, a magas zsírtartalmú húskészítmény, s rögzítették azt is, hogy nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót. Előírták továbbá, hogy a közétkeztetésben fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Kiderült, mi okozta a fertőzést Lábatlanban

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal lefolytatta a vizsgálatot a járvány ügyében.

Mintegy kétszáz embert érintett Lábatlanban a hányással és hasmenéssel járó fertőzés. Mint azt megírtuk, a Zengő óvoda és bölcsőde két telephelyén nyolcvan gyerek és a dolgozók fele, az Arany János általános és művészeti iskolában pedig százöt gyerek hiányzott, és valamennyien szombat reggelre lettek rosszul. Az eset miatt szerdáig rendkívüli szünetet rendeltek el az általános iskolában és a két óvodában is.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal lefolytatta a vizsgálatot az ügyben.

"A megbetegedések egy részét a Bacillus cereus nevű kórokozó indukálta, amelyet

a közétkező által biztosított levesből mutattak ki.

Az esetek másik részét egy területi, emberről-emberre terjedő Calici vírus okozta. Ennek következménye, hogy a településen az érintettek száma nagymértékben megnövekedett. A fertőzési lánc megszakítása után újabb megbetegedés nem történt, és bízunk az érintett személyek mielőbbi gyógyulásában. A baktériumok kimutatása miatt a főzőkonyha működésének újraengedélyezésére az ismételt higiéniai és laboratóriumi vizsgálatok után kerülhet sor" - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×