eur:
394.35
usd:
363.32
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy nemzetközi repülőtér, Budapest nemzetközi repülőtere, Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 10 millió utast.
Nyitókép: MTVA/Balaton József

Megváltozik itthon a repülőtéri ellenőrzés

Új biometrikus kapukat szerelnek fel a budapesti és a debreceni repülőtéren, ezek révén néhány másodpercre csökken a határellenőrzés időtartama.

Az ARH Informatikai Zrt. telepíthet a ferihegyi és a debreceni repülőtérre automatizált biometrikus határellenőrzési kapukat, nettó 406 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 466 millió forint volt - írja a napi.hu.

A nyertesnek 14 kaput kell telepítenie, ebből 12 a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, míg a további kettő a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre kerül. További 4 biometrikus kapu szállítása opcióként szerepelt a felhívásban, ezeket a szerződés aláírásától számítva 24 hónapon belül hívhatja le az ORFK.

2014 júniusától a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es Terminál indulási szintjén, a schengeni térségből kilépő utasok határellenőrzésére kijelölt területen működik a biometrikus zsiliprendszer. Az eGate igénybevételével néhány másodperc alatt, így alacsonyabb várakozási idővel történhet meg az utasok határellenőrzése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×