eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nemesdy Ervin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új vezérigazgatója (b) és Dabóczi Kálmán, az előző vezérigazgató a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2019. január 23-án. A közgyűlés ezen a napon magszavazta, hogy Nemesdy Ervin váltja Dabóczi Kálmánt a BKK élén.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Döntöttek a BKK-s vezetőváltásról

A Fővárosi Közgyűlés megválasztotta a Budapesti Közlekedési Központ új vezérigazgatójának Nemesdy Ervint, és döntött a forrásmegosztásról is.

Nemesdy Ervin váltja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatói posztján Dabóczi Kálmánt - döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Tarlós István főpolgármester javaslatát elfogadva, 22 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett úgy döntött a testület, hogy Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ei dátummal, felmondással szüntetik meg. A január 24-én kezdődő felmondási idő alatt Dabóczi Kálmánt mentesítik a munkavégzés alól. Tarlós István 2018. november 30-án közleményben tudatta: kezdeményezi a BKK vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszerének projektje miatt.

Nemesdy Ervin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új vezérigazgatója (b) és Dabóczi Kálmán, az előző vezérigazgató a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2019. január 23-án. A közgyűlés ezen a napon megszavazta, hogy Nemesdy Ervin váltja Dabóczi Kálmánt a BKK élén.
MTI/Koszticsák Szilárd
Nemesdy Ervin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új vezérigazgatója (b) és Dabóczi Kálmán, az előző vezérigazgató a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2019. január 23-án. A közgyűlés ezen a napon megszavazta, hogy Nemesdy Ervin váltja Dabóczi Kálmánt a BKK élén. MTI/Koszticsák Szilárd

A főpolgármester javaslata alapján a közgyűlés 18 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 8 tartózkodás mellett választotta meg határozatlan időre a BKK vezérigazgatójának Nemesdy Ervin közlekedési építőmérnököt, mérnök-közgazdászt.

Forrásmegosztás

Döntöttek a fővárosi és a kerületi önkormányzatokat együttesen megillető források idei megosztásáról: a kerületeket összesen 132,2 milliárd forint (46 százalék), a fővárost 155,5 milliárd (54 százalék) illeti meg. A terveket a testület 18 igennel szavazattal 8 tartózkodás mellett fogadta el.

Az elfogadott előterjesztés szerint a megosztandó bevételek a múlt évihez képest

a tervek szerint több mint 29 milliárd forinttal nőnek.

Ellenzéki fellépés

A közgyűlésben képviselettel rendelkező ellenzéki pártok közösen kezdeményezték, hogy az önkormányzat ne alkalmazza a munka törvénykönyve módosításait.

Gy. Németh Erzsébet (DK) a testület ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, azt kívánják elérni, hogy a tavaly decemberben botrányos körülmények között elfogadott "rabszolgatörvénynek" ne legyen semmilyen következménye Budapesten, vagyis a főváros tulajdonában álló cégek, valamint az alvállalkozóként foglalkoztatott társaságok esetében se alkalmazzák az abban foglaltakat.

"A fővárosi munkavállalók nem lehetnek rabszolgák" - jelentette ki a DK politikusa, megjegyezve, a jogszabályváltozás 15 ezer embert érint az önkormányzaton keresztül.

Horváth Csaba (MSZP) szerint a munka törvénykönyve módosítása érdemi ellentételezés nélkül szakítja el a munkavállalókat családjaiktól, ezzel "modern kori rabszolgaságba" sodorva őket.

V. Naszályi Márta (Párbeszéd) azt mondta, Budapest működése nem alapulhat az itt dolgozók kizsákmányolására. Szerinte Budapest legnagyobb munkáltatójaként üzenetértéke vannak annak, hogy az önkormányzat alkalmazza-e a "rabszolgatörvényt", ezért példát kell mutatni annak mellőzésével.

Gál József (LMP) szerint az ellenzéknek hosszabb távon el kell törölnie a "rabszolgatörvényt", addig pedig legalább azt el kell érnie, hogy a fővárosi dolgozókat "megvédjék a 400 túlórától".

Tokody Marcell (Jobbik) kijelentette, az ellenzékben teljes konszenzus van arról, hogy a munkavállalók nem rabszolgák, hanem olyan emberek, akik tisztességes bért érdemelnek.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×