eur:
394.22
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Új vezérigazgatót javasol a BKK élére Tarlós István

Lapértesülés szerint megvan Tarlós István jelöltje a BKK élére.

Megerősítette az Index értesülését Tarlós István főpolgármester: Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a BKK élére, az akkor leváltandó Dabóczi Kálmán helyére.

Gyakorlott mérnökember, az apja tanszékvezető volt a műszaki egyetemen – mondta Tarlós István.

Nemesdy Ervin nem ismeretlen a BKK-ban és a Városházán sem. 2013 után tagja volt a BKK igazgatótanácsának.

Tarlós István maga kezdeményezte a BKK jelenlegi vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a menesztését az e-jegy rendszer bevezetésének folyamatos csúszása miatt. Rosszul felmért, időhúzó tevékenység volt, ami nem maradhatott következmények nélkül, nyilatkozta a miértről a főpolgármester.

Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. A mérnök az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×