eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Mínusz 16 fok és vízszintes havazás jön - barátkozzunk az időjárással...

Sarkvidéki eredetű levegő érkezik az ország felé, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A hét vége felé sokfelé havazik majd, néhol több is, mint 5 centiméternyi friss hó hullik - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jenki Szilvia.

Csütörtök estig a Kárpát-medencébe észak felől egyre hidegebb, váltakozó nedvességtartalmú levegő áramlik. A hajnali fagy (-6 és -1 fok közti) délutánra sem enyhül túlzottan, legfeljebb -2-2 fokig - tudta meg az InfoRádió Jenki Szilviától, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársától. Budapesten csütörtök reggel -3 fok lesz, s délután sem lesz melegebb 0 foknál, és a viharos, északias szél miatt még hidegebbnek is érezzük ezt majd.

Jelentős mennyiségű csapadék egyelőre nem valószínű, felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütés is lesz.

A következő napokban aztán a csapadék is megérkezik. Pénteken nagy változás még nem lesz, de estétől egyre vastagabb felhők jönnek, szombaton borult idő lesz, az ország nagy részén havazhat,

de a nyugati határon - mivel kicsit melegebb lesz - havaseső, eső is előfordulhat.

"A hó mennyisége bizonytalan, de nem lesz akkora havazás, mint amekkora karácsony előtt volt" - mondta Jenki, hozzátéve, hogy az 5 centimétert azért meghaladhatja a lehulló hó vastagsága.

Vasárnaptól már csak szórványosan lesz hózápor, kisebb havazás.

A szél erősségére viszont Jenki Szilvia külön is felhívja a figyelmet, ami néhol hófúvást is okozhat.

"Nagyon csípősek lesznek az éjszakák az előttünk álló egy-másfél hét során, az ország nagy részén még napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet"

- figyelmeztetett a meteorológus.

A Met.hu adatai szerint szombat hajnalban egyes helyeken -11 fok lehet, jövő héten pedig csak fokozódik a helyzet,

hétfőn -15, kedden -16 Celsius-fokról indul felfelé a hőmérő higanyszála

reggel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×