INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

máltai szeretetszolgálat

adománygyűjtés

spar

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b) adományokat vesz át egy vásárlótól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű karácsonyi élelmiszergyűjtő akcióján Budapesten, a Spar Batthyány téri üzletében 2018. december 13-án.

Kétszáz méter hosszú a nélkülözők bevásárlólistája

Infostart / MTI

Megkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciója, december 18-ig tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak a Spar és az Interspar üzletekben országszerte.

A karitatív szervezet 22. alkalommal szervezi meg karácsonyi élelmiszergyűjtését a bolthálózat 166 üzletében. Az Adni öröm! akció hat napja alatt az ország egész területén több mint kétezer önkéntes szólítja meg az üzletekbe betérő vásárlókat azzal a kéréssel, hogy vásároljanak valamennyi tartós élelmiszert a rászoruló családoknak is.

A gyűjtésbe Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is bekapcsolódott, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként Kozma Imrével, a szervezet alapító elnökével együtt vette át a felajánlott adományokat a Batthyány téri Spar üzletben csütörtök délután. Herczegh Anita elmondta: jó látni, hogy évről évre egyre többen vesznek részt az akcióban, egyre nagyobb összegű adomány gyűlik össze, és egyre több tonna élelmiszert tudnak szétosztani.

"Érzékelem, hogy adni öröm. Látszik, hogy a bevásárlás közben egyszerűbb és könnyebb adakozni"

- mondta, hozzátéve, hogy az emberek amúgy is időt töltenek a bevásárlással, nem jelent külön fáradságot, hogy betesznek a kosarukba néhány olyan tartós élelmiszert - néhány zacskó cukrot, olajat, lisztet - amellyel hozzá tudnak járulni mások karácsonyához. Így mindenki a saját pénztárcájához igazíthatja, hogy mennyit tud adni.

Tavaly több mint 300 tonna adomány gyűlt össze, amelyből mintegy 35 ezer ajándékcsomag készült el.
Kozma Imre arról beszélt, hogy az akciót 22 éve szervezik meg, azóta minden évben többet adnak az emberek.

Az idén a szervezők összeállítottak egy bevásárlólistát, hogy mire lenne szükségük a nélkülözőknek. A 200 méter hosszú és több ezer tételt tartalmazó listával azt szeretnék elérni, hogy a nehéz sorsú emberek azt találják meg a csomagokban, amire a leginkább szükségük van. A lista az érintett üzletek mellett a metrókban és más hirdetési platformokon is megtalálható.

A bevásárlólistán található élelmiszerekből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csomagokat állít össze és munkatársai révén személyesen adja át még karácsony előtt az adományokat a rászoruló családoknak, az egyedülálló időseknek, a fogyatékkal élő és hajléktalan embereknek.

Az akcióban résztvevő üzletek listája megtalálható az adniorom.hu weboldalon, ahol az adománygyűjtést is nyomon lehet követni.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018