INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

lapszemle

portfolio

magyar idők

Látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon - lapszemle

Infostart

Az elmúlt években látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon – írja a Portfólió. A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd -írja a Magyar Idők.

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd -írja a Magyar Idők a Magyar Kórházszövetség legfrissebb felmérése hivatkozva. A lapnak Ficzere Andrea, a szövetség elnökhelyettese azt mondta: érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy – elsősorban a fővárosban – kevesebb helyen legyen ilyen osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak.

A Népszava szerint évi 120 milliárdos becsült bevétele mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolásán kaphatott össze a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója. Az állami társaság ezért még mindig adós tavalyi mérlegbeszámolójával, amit május végén kellett volna leadnia. A lapnak nyilatkozó Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azt mondta: a lépés elodázásával ennyi idő után a cégek már adószámuk bevonását,vagyis megszüntetésüket kockáztatják.

Tavasszal új szabályozást alakítanak ki a kutak bejelentésére – írja a Világgazdaság. A lap idézi Font Sándort, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökét, aki szerint azt szeretnék elérni, hogy a tulajdonosoknak minél egyszerűbb és ingyenes legyen az eljárás. Kútadóról nincsen szó, de eltérő szabályozás vonatkozhat a gazdasági és a házi vízhasználatra. A lap szerint az is valószínű, hogy az ásott kutakat nem kell majd bejelenteni.

Az elmúlt években látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon – írja a Portfólió. A cikk szerint viszont az infláció emelkedése, a külső egyensúly romlása, a vállalati termelékenységnövekedés korlátai miatt az utóbbi időben megjelentek olyan vélemények, miszerint a béremelkedés ütemének mérséklődnie kellene. A kérdés a bértárgyalások időszakában különösen érdekes, ezért járja körbe a témát a Portfólió.

A Magyar Idők azt írja: a közép-magyarországi régióban ma 10 és 14 óra között lehet támogatást igényelni az Otthon melege program részeként a háztartási nagygépek cseréjére. A nyertesek 25–45 ezer forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak attól függően, milyen energetikai osztályba tartozik az újonnan beszerzendő hűtőgép, fagyasztó vagy mosógép. A régi keret 612 millió forint.

Már a jövő év első felében megjelenhet a nemzetközi tőkepiacon a fúzióra készülő Opus-Konzum csoport - írja a Világgazdaság. A lapnak Fekete Péter, a Konzum vezérigazgató-helyettese azt mondta: a két társaság múlt pénteken sikeresen lezárta azt a tőkeemelés-sorozatot, amelynek eredményeként a Konzum beolvadásával 350-400 milliárd forintos kapitalizációval 320 milliárd fölötti saját tőkéjű céggé válik az Opus.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018