eur:
394.95
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon - lapszemle

Az elmúlt években látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon – írja a Portfólió. A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd -írja a Magyar Idők.

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd -írja a Magyar Idők a Magyar Kórházszövetség legfrissebb felmérése hivatkozva. A lapnak Ficzere Andrea, a szövetség elnökhelyettese azt mondta: érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy – elsősorban a fővárosban – kevesebb helyen legyen ilyen osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak.

A Népszava szerint évi 120 milliárdos becsült bevétele mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolásán kaphatott össze a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója. Az állami társaság ezért még mindig adós tavalyi mérlegbeszámolójával, amit május végén kellett volna leadnia. A lapnak nyilatkozó Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azt mondta: a lépés elodázásával ennyi idő után a cégek már adószámuk bevonását,vagyis megszüntetésüket kockáztatják.

Tavasszal új szabályozást alakítanak ki a kutak bejelentésére – írja a Világgazdaság. A lap idézi Font Sándort, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökét, aki szerint azt szeretnék elérni, hogy a tulajdonosoknak minél egyszerűbb és ingyenes legyen az eljárás. Kútadóról nincsen szó, de eltérő szabályozás vonatkozhat a gazdasági és a házi vízhasználatra. A lap szerint az is valószínű, hogy az ásott kutakat nem kell majd bejelenteni.

Az elmúlt években látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon – írja a Portfólió. A cikk szerint viszont az infláció emelkedése, a külső egyensúly romlása, a vállalati termelékenységnövekedés korlátai miatt az utóbbi időben megjelentek olyan vélemények, miszerint a béremelkedés ütemének mérséklődnie kellene. A kérdés a bértárgyalások időszakában különösen érdekes, ezért járja körbe a témát a Portfólió.

A Magyar Idők azt írja: a közép-magyarországi régióban ma 10 és 14 óra között lehet támogatást igényelni az Otthon melege program részeként a háztartási nagygépek cseréjére. A nyertesek 25–45 ezer forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak attól függően, milyen energetikai osztályba tartozik az újonnan beszerzendő hűtőgép, fagyasztó vagy mosógép. A régi keret 612 millió forint.

Már a jövő év első felében megjelenhet a nemzetközi tőkepiacon a fúzióra készülő Opus-Konzum csoport - írja a Világgazdaság. A lapnak Fekete Péter, a Konzum vezérigazgató-helyettese azt mondta: a két társaság múlt pénteken sikeresen lezárta azt a tőkeemelés-sorozatot, amelynek eredményeként a Konzum beolvadásával 350-400 milliárd forintos kapitalizációval 320 milliárd fölötti saját tőkéjű céggé válik az Opus.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×