eur:
392.82
usd:
367.85
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A City-troli nevű új fővárosi trolibusz a járat sajtóbemutatóján a belvárosi Báthory utcában 2018. november 15-én. Az új járat november 17-től hétvégenként a Fővám tér és a Lehel tér között közlekedik.
Nyitókép: Soós Lajos

Új trolibuszjáratot kap Budapest

Szombattól hétvégenként City-troli nevű új trolibuszjárat közlekedik a fővárosi Fővám tér és a Lehel tér között - jelentették be.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója kiemelte, a vonalon közlekedő trolibuszok önjáróképességgel is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy négy kilométert felsővezeték nélkül is meg tudnak tenni. Ennek előnye, hogy kevésbé érzékeny a rendszer, és a járművet forgalmi okok sem akadályozzák annyira a haladásban - tette hozzá.

Azt mondta, a City-troli szerves része a fővárosi közlekedéspolitikának, annak, hogy a belvárostól kifelé haladva minél inkább károsanyag-kibocsátás nélkülivé tudják tenni a várost.

Kitért arra is, 2019-2020-ra további 10-11 jármű érkezik a fővárosba, ezzel

leteszik az akadálymentes és környezetbarát közlekedés alapjait, valamint teljesen megújítják a fővárosi trolibuszflottát.

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Belváros-Lipótváros polgármestere közölte, a belvárosi önkormányzat mindent megtesz azért, hogy csillapítsa a belváros forgalmát.

Budapest, 2018. november 15.
A City-troli nevű új fővárosi trolibusz a járat sajtóbemutatóján a belvárosi Báthory utcában 2018. november 15-én. Az új járat november 17-től hétvégenként a Fővám tér és a Lehel tér között közlekedik.
MTI/Soós Lajos
A City-troli nevű új fővárosi trolibusz a járat sajtóbemutatóján a belvárosi Báthory utcában 2018. november 15-én. Az új járat november 17-től hétvégenként a Fővám tér és a Lehel tér között közlekedik. MTI/Soós Lajos

Hangsúlyozta, a trolibusz a területen lévő piacokat, például a Hold utcai piacot is érinti, ez hétvégén a bevásárlóknak és a gasztronómia iránt érdeklődőknek is segítséget jelent.

Szedlmajer László, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, ezek a fejlesztések nemcsak szakmai célúak, hanem az utasok kényelmét is szolgálják.

A City-troli szombaton 8.30 és 19 óra, vasárnap 9.30 és 19 óra között, félóránként jár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×