INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 26. hétfő
Izsó

demeter márta

lmp

fidesz

kövér lászló

nemzetbiztonsági felülvizsgálat

belföld

Budapest, 2018. október 15. Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese Stop tandíj! Az LMP és a Lehet Más a Jövő aláírásgyűjtést indít a tandíj bevezetése ellen címmel sajtótájékoztatót tart a Corvinus Egyetem Fővám téri főépülete előtt 2018. október 15-én. A párt aláírásgyűjtést indított a felsőoktatási intézmények tandíjmentességének megőrzéséért. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kövér László nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárást kezdeményezett Demeter Márta ellen

Infostart / MTI

A politikust, akit nemrég megválasztottak az LMP társelnökévé, fel is jelentették, a Fidesz-frakció pedig az ügyészséghez fordul.

Kövér László házelnök kezdeményezte a volt szocialista, jelenleg LMP-s Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárását az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál, közben feljelentés is érkezett a politikus csúsztatásai miatt, a Fidesz-frakció pedig szintén az ügyészséghez fordul - írta szombati számában a Magyar Hírlap és a Magyar Idők.

A Magyar Idők ismerteti, hogy Kósa Lajosnak, az Országgyűlés honvédelmi bizottsága fideszes elnökéknek felülvizsgálati kérelme csütörtökön került a házelnök asztalára. Amennyiben a polgári elhárítás kockázatot állapít meg a vizsgált személy kapcsán, a házelnök saját hatáskörben kezdeményezheti a bizottsági tag felmentését, amiről az Országgyűlés szavaz egyszerű többséggel. Ha pedig a képviselők támogatják a felmentést, úgy a bizottsági tagsága és a viselt posztja azonnal megszűnik. Demeter Márta kizárása precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője mindkét napilappal közölte, hogy Demeter Márta ügyében személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt tett feljelentés érkezett az ügyészségre.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Fidesz-frakció is az ügységhez fordul, mivel a képviselőcsoport szerint több bűncselekmény gyanúja is felmerülhet az ellenzéki politikussal szemben.

A honvédelmi bizottság LMP-s alelnöke írásbeli kérdésben azt firtatta, hogy a miniszterelnök lányát szállították-e katonai gépen Ciprusról Budapestre Orbán F. megnevezéssel, később pedig azt, hogy jogosulatlanul szállt-e fel egy katonai missziós gépre Maróth Gáspár, a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója, aki valójában nem is utazott a gépen.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018