eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Tévhit, hogy csak a mínuszokban lehet kihűlni

Készülnek a téli hajléktalanellátásra az állami szervek, az Országos Mentőszolgálat elindítja "gondoskodó csoport" járműveit.

Hétfőn, azaz október 15-én lép hatályba lép a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés.

"Arra készülünk, hogy többletsegítséget adjunk mindazoknak, akik az utcán élnek" - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a mentőszolgálat Markó utcai telephelyén.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a hajléktalanok bekerüljenek az őket fogadó szállókra, és hozzátette, hogy soha nem voltak ezek a férőhelyek maximálisan kihasználva. Mint mondta, a kormány 9 milliárd forintot költ hajléktalanellátásra;

9800 éjszakai szálláshelyet biztosítanak, ami mellé további 1600 többletkapacitás nyitható, illetve 7600 nappali melegedőt vehetnek igénybe az arra rászorulók.

Emellett létrehoztak egy 300 millió forintos tartalékalapot a többletfeladatok ellátására, ebből a forrásból mind állami, mind karitatív szervezetek kapnak támogatást.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy három - a mentésből már kivont - autóval nyújtanak segítséget a nem életmentő ellátásra, hanem szociális gondoskodásra, elhelyezésre szoruló embereknek.

A mentők gondoskodó csoport szolgálata abban segít, ha valaki önerejéből nem képes eljutni egy hajléktalanellátóba.

Az autókon a mentőszolgálat munkatársai dolgoznak, akik a feladatra önként jelentkeztek, munkájukért bérezést kapnak.

A szóvivő hangsúlyozta,

tévhit, hogy csak a téli mínuszok okozhatnak kihűlést, már fagypont feletti hőmérsékletnél is fenyegethet a kihűlés veszélye, ha az illető leromlott állapotban van.

A gondoskodó csoport autói folyamatos kapcsolatot tartanak a hajléktalanellátó intézményekkel, és azt remélik, hogy még több rászorulónak tudnak segíteni - mondta Győrfi Pál.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×