eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma

Pénzt kapott az FKF, most biztosított a működése - lapszemle

A bíróságnál még Vona Gábor a Jobbik-elnök, fennakadás a szemétszállítók működésében, tréning vállalkozó nőknek, nem üzemel a Mol tiszaújvárosi műgumigyára.

A Magyar Idők arról ír, hogy a bíróság internetes nyilvántartása szerint nem Sneider Tamás, hanem Vona Gábor a Jobbik elnöke. Sneider Tamás úgy vélte: a cégbíróság leterheltsége állhat a dolog mögött, Szabó Gábor pártigazgató pedig azt mondta, hogy a Jobbik időben benyújtotta a változtatáshoz szükséges dokumentumokat. A lap megszólaltatta Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogászt is, aki közölte, hogy vagy a párt, vagy a bíróság mulasztott.

A Népszava szerint nem tudni, meddig viszik el a szemétszállítók a hulladékot, ugyanis a pénzt begyűjtő állami cég akadozva fizeti a munkájukat. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. nyár közepére már 13 milliárd forinttal tartozott a Fővárosi Közterület-fenntartónak. A lap úgy értesült, hogy mostanra ebből néhány milliárd forintot fizetett ki az állami vállalat. Az FKF csak annyit közölt, hogy ezzel már biztosított a működése.

Az Agrárszektor arról számol be, hogy a magántulajdonú vízgazdálkodási művekről végez felmérést októberben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A feladat végrehajtását a falugazdászok segítik, ők a kamara azon tagjait keresik fel, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer öntözték a területüket.

A Magyar Idők arról számol be, hogy újra meghirdették a vállalkozó nőknek szóló Dobbantó tréninget. A képzést a Seed Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány valósítja meg, a jelentkezők egy hat héten át tartó, tizenkét napos programsorozaton vehetnek részt. A lap szerint 2010 óta már több mint négyszáz vállalkozó nő érte el sikeresen céljait, a programban megszerzett tudásnak köszönhetően.

A Népszava szerint anyagi vita miatt máig nem üzemel a Mol tiszaújvárosi műgumigyára, amit Orbán Viktor miniszterelnök már márciusban, a kampányban átadott. A lap úgy értesült, hogy a megbízó és a kivitelező cég egymásra mutogatnak, a generálkivitelező azt állítja, hogy a megbízó nem fizette ki a szerződés szerint nekik járó ellenértéket, ezt a másik vállalat határozottan tagadja.

A Pénzcentrum azt közölte, hogy kürtőskalács-készítőket keresnek az egyre közelgő karácsonyi vásárszezonra. Az interneten egyre több olyan álláshirdetést találni, amelyben a kereskedők nagy erőkkel keresik az eladókat. Aki a karácsonyi vásárra elszegődik valamelyik céghez, akár nettó 280 ezer forintot is kereshet egy hónap alatt. A kürtőskalács-sütésben való jártasság és tapasztalat viszont elengedhetetlen.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×