eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 12-én. Ezen a napon megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Reagál a Fidesz-KDNP a Sargentini-jelentésre

A Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülését Velencén tartja, ahol kiemelten foglalkoznak az Európai Parlament döntésével - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A tanácskozás szerda este Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, csütörtökön miniszteri beszámolókat hallgatnak meg, és megtárgyalják az őszi parlamenti ülésszak jogalkotási tervéhez fűződő kérdéseket is – nyilatkozta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: az Európai Parlament ugyan elfogadta a Sargentini-jelentést, de Magyarország nem enged a zsarolásnak.

Kocsis Máté elmondta: Velencén megvitatják és elfogadják azt az országgyűlési határozattervezetet, amelyben válaszolni fognak az EP bevándorláspárti képviselőinek, és amelyet a Ház elé terjesztenek a jövő héten.

„Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy jogi értelemben hogyan tudjuk magunkat megvédeni.

A jelentés elfogadásához szükség lett volna a leadott szavazatok kétharmadára, ez nem volt meg. Az Európai Parlament visszaélt a jogával akkor, mikor a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe” - fejtette ki.

Kocsis Máté az InfoRádió kérdésére, miszerint számolnak-e azzal, hogy a Fideszt kizárhatják az Európai Parlament néppárti frakciójából, elmondta: minden pártcsaládban voltak és vannak viták, viszont

a Fidesz nem kíván kilépni a frakcióból.

Hozzátette: pártja azért dolgozik, hogy a jövő évi EP-választáson a néppártot erősítse. Szerinte a néppártnak a bevándorlás kérdésében egységes és határozott álláspontot kellene elfoglalnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×