INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

sargentini-jelentés

fidesz-kdnp

kocsis máté

frakcióülés

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 12-én. Ezen a napon megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot.

Reagál a Fidesz-KDNP a Sargentini-jelentésre

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva

A Fidesz-KDNP kétnapos frakcióülését Velencén tartja, ahol kiemelten foglalkoznak az Európai Parlament döntésével - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

A tanácskozás szerda este Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik, csütörtökön miniszteri beszámolókat hallgatnak meg, és megtárgyalják az őszi parlamenti ülésszak jogalkotási tervéhez fűződő kérdéseket is – nyilatkozta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: az Európai Parlament ugyan elfogadta a Sargentini-jelentést, de Magyarország nem enged a zsarolásnak.

Kocsis Máté elmondta: Velencén megvitatják és elfogadják azt az országgyűlési határozattervezetet, amelyben válaszolni fognak az EP bevándorláspárti képviselőinek, és amelyet a Ház elé terjesztenek a jövő héten.

„Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy jogi értelemben hogyan tudjuk magunkat megvédeni.

A jelentés elfogadásához szükség lett volna a leadott szavazatok kétharmadára, ez nem volt meg. Az Európai Parlament visszaélt a jogával akkor, mikor a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe” - fejtette ki.

Kocsis Máté az InfoRádió kérdésére, miszerint számolnak-e azzal, hogy a Fideszt kizárhatják az Európai Parlament néppárti frakciójából, elmondta: minden pártcsaládban voltak és vannak viták, viszont

a Fidesz nem kíván kilépni a frakcióból.

Hozzátette: pártja azért dolgozik, hogy a jövő évi EP-választáson a néppártot erősítse. Szerinte a néppártnak a bevándorlás kérdésében egységes és határozott álláspontot kellene elfoglalnia.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Velencén készül az őszre a Fidesz-KDNP
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018