eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A családtámogatás megvonásával büntetnék a gondatlan szülőket – lapszemle

Az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke a családtámogatás egy részének megvonásával szankcionálna – írja a Népszava. A Világgazdaság cikke szerint a Fővárosi Vízművek állja a kánikulát. A Magyar Idők az M4-es gyorsforgalmi út építéséről ad hírt.

A Népszava azt írja, hogy meglehetősen provokatív ötlettel állt elő Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke. Azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családtámogatás egy részét, ha a szülő nem viszi el a gyerekét az iskola fogorvosa által javasolt kezelésre.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy a Fővárosi Vízművek állja a kánikulát: napi egymillió liter vizet tud termelni, ami csaknem kétszer annyi, mint amennyire szükség van. Az idei csúcs augusztus 9-re esett, akkor 562 ezer köbméter fogyott.

A Magyar Idők arról ad hírt, hogy folyamatosan épül az M4-es gyorsforgalmi út a főváros és a Nagykerekinél lévő határátkelő között. Az ország egyik legnagyobb forgalmú, egyben legveszélyesebb, balkáni irányú útvonalát a 2010 előtti kormányok nem kívánták négysávossá fejleszteni, ezért indokolt most a gyorsabb tempó.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×