eur:
392.76
usd:
366.11
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Emelkednek a bérek, csökkentik a juttatásokat – lapszemle

A Magyar Idők arról ír, hogy több mint 100 ezer válasz érkezett a Mi Hazánk Mozgalom kérdéseire. A Világgazdaság cikke szerint a 2200 forintos mimimumóradíjat szeretnének a takarítóágazatban. A Népszavának Schell Judit színésznő, a Thália Színház leendő művészeti vezetője adott interjút. A Nemzeti Sport pedig a Mol elnök-vezérigazgatójával beszélgetett. A juttatások csökkentésével reagáltak a cégek a kötelező béremelésre – írja a Népszava. A Magyar Idők szerint tömegével vesznek fel átmeneti munkára embereket a vállalatok. A tavalyinál is jobb csemegekukorica termés várható – áll az Agrárszektor cikkében.

A Magyar Idők arról ír, hogy a várakozásokat felülmúlóan több mint 100 ezer válasz érkezett a Mi Hazánk Mozgalom alapító nyilatkozatában feltett kérdésekre, és több mint 25 ezren adtak hangot véleményüknek egy-egy kérdésről. A bejegyzés alatt álló párt augusztus 20-án hirdeti ki alapító nyilatkozatának végleges tartalmát, amelyet korábban társadalmi vitára bocsátott.

A Világgazdaság cikke szerint legalább 20 százalékos a munkaerőhiány a mintegy 50-60 ezer embert foglalkoztató takarítóágazatban. A lapnak Paár Zoltán, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség elnöke elmondta, hogy a szervezet azt szeretné elérni, hogy a 2200 forintos mimimumóradíj legyen a mérvadó az idei megállapodások során, az elnök szerint azonban a megrendelők az áremeléseket nehezen fogadják el.

A Népszavának Schell Judit színésznő, a Thália Színház leendő művészeti vezetője adott interjút. A következő évadban bővítené a társulatot, új rendezőkkel dolgozna és csereprogramot hozna létre külföldi színházakkal. Schell Judit a Népszavának arról is beszélt, hogy a Mikroszkóp Színpad helyén létrejövő Thália Télikert hamarosan nyit.

A Nemzeti Sport a Mol elnök-vezérigazgatójával készített interjút a Mol Vidi FC-ről, amely hat év után újra az európai klubfutball nagyszínpadára jutott. Hernádi Zsolt azt mondta: büszke arra, hogy támogatják az utóbbi időben egyre sikeresebb, korábbi Videotont. A teljes interjút a pénteki Nemzeti Sportban olvashatják el.

A Népszava úgy értesült, hogy a juttatások csökkentésével reagáltak a cégek a kötelező béremelésre, és számos esetben a tervezett beruházások is elmaradtak. A lap szerint az ősszel kezdődő bértárgyalásokon a munkaadói oldal csupán 10 százalék alatti béremelést tart reálisnak, a munkavállalókat képviselő szakszervezeti szövetség viszont továbbra is kétszámjegyű emelést szeretne.

A Magyar Idők arról számol be, hogy tömegével vesznek fel átmeneti munkára embereket a vállalatok. Az adóhivatal a lapot arról tájékoztatta, hogy az év első felében 631 ezer alkalmazottat vettek fel hosszabb-rövidebb időre. Ezzel az állam sem jár rosszul, mivel az időszakos munkavállalók után csaknem 8 milliárd forint adóbevétel érkezett fél év alatt – írja a Magyar Idők.

Az Agrárszektor szerint a tavalyinál is jobb csemegekukorica termés várható, fél millió tonna feldolgozására készül az ipar. Magyarország az Egyesült Államok után a második helyen áll a csemegekukorica-termelésben, és az európai exportpiacon is jelentős a szerepe.

Címlapról ajánljuk
Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

Videó a Hamász túszairól: valóság vagy propaganda?

A Hamász által elrabolt izraeliek körülbelül fele már meghalt Gázában. Ezt állította egy izraeli-amerikai túsz, akinek videóját szerdán tette közzé a Hamász. A felvételt propagandának minősítették – mivel azt Izraelnek a Rafah gázai város ellen készülő támadása előtt adták ki.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×