eur:
395.13
usd:
371.12
bux:
65254.29
2024. április 19. péntek Emma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: YouTube / Magyar Rendőrség

Drámai videó egy magyarországi gázolásról (18+)

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a gázolás nem végződött tragédiával. A nyugalom megzavarására alkalmas felvétel!

Drámai videót tett közzé a rendőrség a honlapján. A cél, hogy felhívják a figyelmet a zebrák fokozott figyelemmel történő megközelítésére és az elsőbbség megadására.

A felvétel 2018. augusztusában készült a 11-es főúton, egy lámpa nélküli zebránál. A videón jól látszik, amint a belső sávban lefékez egy autó, hogy átengedjen négy embert - köztük két kisgyereket. Ám ekkor a belső sávban nagy sebességgel érkezik egy autó, és nem tud időben megállni.

A nyugalom megzavarására alkalmas felvétel:

Csak a szerencsének köszönhető, hogy a gázolás nem végződött tragédiával. Mint a hatóságok fogalmaztak: nem a sofőrön múlt.

Az Index úgy tudja, a gázolás Szentendrén történt egy cukrászda előtt, az Attila utcánál a belvárosban, ahol többször volt már koccanás.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére kiemelte: a hatályos KRESZ szerint a járművezetőknek a kijelölt gyalogos átkelőhelynél elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak. Azt a helyet pedig, ahol a gyalogosoknak elsőbbségük van, a járművek vezetőinek mindig fokozott óvatossággal és olyan sebességgel kell megközelíteniük, hogy ha szükséges, meg tudjanak állni.

A szóvivő elmondta: idén,

az első fél évben 440 esetben gázoltak gyalogost zebrán.

Az elgázolt gyalogos szinte minden esetben megsérült, a balesetet mindig valamilyen emberi hiba, gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, illetve figyelmetlenség okozta. Nagyobb körültekintéssel az összes baleset elkerülhető lett volna - mondta Gál Kristóf.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×