eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy nemzetközi repülőtér, Budapest nemzetközi repülőtere, Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 10 millió utast. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Balaton József

Egy túlmelegedett izotóp miatt volt zárlat Ferihegyen

Éjszaka feloldották a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B termináljának lezárását, amely összesen nyolc járatpárt érintett.

Egy túlmelegedett, izotópot tartalmazó csomaghoz riasztották a katasztrófavédelmet. A helyszíni vizsgálatok biztonságos és gyors lebonyolítása érdekében a szükséges mértékig korlátozták az érintett terminál forgalmát - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A vizsgálatok megállapították, hogy egészségre ártalmas izotóp nem került ki a környezetbe. Ezért a repülőtér forgalmának korlátozása a továbbiakban nem indokolt a katasztrófavédelem szerint, tehát visszatérhet az üzemszerű működés - mondta Hajdu Márton.

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője közölte, hogy a 2B-ről induló járatok késhetnek, reggelre azonban helyreáll a menetrend. A fennakadás összesen nyolc járatpárt érintett. Kurucz László megerősítette, hogy egy irídium izotópot tartalmazó konténer okozott fennakadást, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az utasok végig biztonságban voltak.

Bálint Gabriella, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a rendőrség "a protokollnak megfelelően végrehajtott biztonsági intézkedés után plusz létszámot vezényelt a helyszínre annak érdekében, hogy zavartalanul folytatódjon a korábban kiürített terminálra visszatérő utasok biztonsági ellenőrzése. Az Országos Mentőszolgálat közölte, hogy senki sem sérült meg, senkit sem kellett kórházba szállítani a repülőtérről.

Az MTI úgy tudja, hogy egy magyarországi kft. rendelt sugárzó anyagot, amelyet az oroszországi Dimitrovgradból hoztak a törökországi Isztambulon keresztül Budapestre egy szerda esti járattal. Az irídium izotópot tartalmazó konténert egy utasszállító repülőgép csomagterében helyezték el. Az Izotóp Intézet Kft. munkatársa, Kaszás Gábor elmondta, hozzájuk tartozik a szállítmány. A repülőtéri személyzet azért riasztotta a katasztrófavédelmet, mert észlelte, hogy forró a konténer. A cég ugyanakkor hangsúlyozta, hogy hasadó anyag szállítása esetén természetes az ilyen jellegű hőmérséklet-emelkedés, vagyis álláspontjuk szerint semmi rendellenes nem történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×