eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Itt a rekkenő hőség vége: jön a lehűlés

Bár ma még ismét 35 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála, kedden újabb hidegfront érkezik az országba záporokkal és zivatarokkal. A múlt heti kánikula azonban ezt követően, a hét második felében sem tér vissza.

A múlt hét végén érkezett hidegfront hatása ma már nem érződik, mivel ismét napos, csapadékmentes időre és akár 31-35 fokos csúcshőmérsékletre lehet számítani – mondta az InfoRádiónak Kuntár Roland, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Ám a kánikula nem lesz tartós, ugyanis kedden ismételten egy hidegfront éri el az országot észak-nyugat, nyugat felől, emiatt majd szórványosan záporokra, zivatarokra is kell számítani.

Emellett főként a nyugati területeken lehet átmeneti lehűlés. Itt kedden 26-30 fok között alakul a hőmérséklet, míg keleten továbbra is viszonylag még meleg marad, 31-35 fokra számíthatunk - mondta a szakember.

Országosan csak szerdára fok kicsit mérséklődni a hőség, akkor 27-32 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk, a hét további részében pedig már inkább gomolyfelhős, napos idő várható és nagyjából a 27-32 fokos hőmérsékletek lesznek jellemzőek.

A múlt hetet jellemző kánikula ekkor tehát már nem tér vissza

– tette hozzá Kuntár Roland.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×