eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bajban vannak a kis falvak - lapszemle

A Népszavában arról olvashatnak, hogy bajban vannak a kis falvak, szeptembertől ugyanis nem üzemeltethetnek bölcsődével összevont óvodát.

A Magyar Honvédség felkészült arra, hogy ha az elöljárók ezt kérik, bővítse az afganisztáni és az Iraki magyar misszió létszámát és eszközeit is – reagált a Magyar Időknek adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter korábbi felvetésére Sándor Zsolt, a Magyar Honvédség szárazföldi haderőnem főnöke. A dandártábornok kitért arra is, hogy a magyar békefenntartók Koszovóban új feladatot látnak el: olyan tartalék erőt képeznek, amely a térségben bárhol, állandóan bevethető.

A Népszavában arról olvashatnak, hogy bajban vannak a kis falvak, szeptembertől ugyanis nem üzemeltethetnek bölcsődével összevont óvodát, más megoldásra azonban se pénzük, se szakemberük. Egy friss felmérés értelmében az országban 176 egységes óvoda-bölcsőde működik, jellemzően azokban a falvakban, ahol olyan kevés a gyerek, hogy nem töltik meg az óvodai keretszámot.

A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy melyik autókat lopják leginkább Magyarországon. Az egyes márkákon belül 1000 kocsira számított autólopások számát tekintve a BMW-k tulajdonosai aggódhatnak leginkább. A német márkát a Škoda követi, a dobogó harmadik fokán pedig a Mercedes áll.

Csak húzónevekre egymilliárd forinttal többet költöttek idén a Sziget Fesztivál szervezői, hogy újra rekordnyereséget érjenek el – közli a Népszava. Egyelőre azonban – ahogy a lap fogalmaz –, bukóban vannak, ám csak papíron. A rendezvény pénzügyi hátteréről és eddigi legnagyobb nyereségéről bővebben a napilapban olvashatnak.

Elképesztő fogadási láz övezi a Mol Vidi FC Bajnokok Ligája-szereplését: az eddigi öt selejtező mérkőzésre több mint 2,6 millió fogadás érkezett a Szerencsejáték Zrt. rendszerébe - írja a Világgazdaság. A székesfehérváriak eddig lejátszott öt nemzetközi kupamérkőzésére egy kivételével mindre legalább félmillió fogadást kötöttek a Tippmixen.

A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy bár a Bitcoin árfolyama hatalmasat esett tavaly év végi csúcspontja óta, addig is többen megszedték magukat a kriptodevizapiac szárnyalásán – voltak akik milliárdosokká váltak közben. A portál a Coinnounce gyűjtése alapján vette górcső alá, hogy kik azok, akiknek a legnagyobb vagyonra sikerült szert tenniük a kriptopénz-kereskedésen keresztül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×