INFORÁDIÓ 
2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

patyi andrás

nvb

lemondás

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián az NKE épületében, a fővárosi VIII. kerületi Ludovika téren 2016. szeptember 16-án. A tanácskozás témája: az államszervezet és az államiság az Alaptörvényben.

Kedden lemond az NVB vezetéséről Patyi András

Infostart

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén Patyi András elnök lemond és akár rögtön új elnököt is választhatnak.

Egy, a testülethez közeli, névtelenséget kérő forrásból először a hvg.hu értesült, amely azt írta, hogy Patyi András ezzel elháríthatja még egy akadályát annak, hogy a tervezett Közigazgatási Felsőbíróság élére kerüljön.

A portál értesülését megerősítette, hogy vasárnap délután kikerült az NVB honlapjára az ülés napirendje, és ebben valóban, első napirendi pontként szerepel az "elnök lemondásának tudomásul vétele és új elnök megválasztása". A napirend alapján a keddi ülésen rögtön meg is választanák Patyi utódját.

Patyi András további munkájáról és pozícióiról eddig hivatalosan csak annyit lehetett tudni, hogy távozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról (de távozása után a Rendészettudományi Kar Közjogi és Rendészettani Intézetében továbbra is oktat), és visszatér a Kúriára.

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018