eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora beszédet mond az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulós rendezvénysorozatához kapcsolódóan megtartott tudományos konferencián az NKE épületében, a fővárosi VIII. kerületi Ludovika téren 2016. szeptember 16-án. A tanácskozás témája: az államszervezet és az államiság az Alaptörvényben.
Nyitókép: Mohai Balázs

Kedden lemond az NVB vezetéséről Patyi András

A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén Patyi András elnök lemond és akár rögtön új elnököt is választhatnak.

Egy, a testülethez közeli, névtelenséget kérő forrásból először a hvg.hu értesült, amely azt írta, hogy Patyi András ezzel elháríthatja még egy akadályát annak, hogy a tervezett Közigazgatási Felsőbíróság élére kerüljön.

A portál értesülését megerősítette, hogy vasárnap délután kikerült az NVB honlapjára az ülés napirendje, és ebben valóban, első napirendi pontként szerepel az "elnök lemondásának tudomásul vétele és új elnök megválasztása". A napirend alapján a keddi ülésen rögtön meg is választanák Patyi utódját.

Patyi András további munkájáról és pozícióiról eddig hivatalosan csak annyit lehetett tudni, hogy távozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról (de távozása után a Rendészettudományi Kar Közjogi és Rendészettani Intézetében továbbra is oktat), és visszatér a Kúriára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×