eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Brit Királyi Légierő (RAF) Eurofighter Typhoon kiképző repülőgépe (alul) és a Magyar Légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a Flying Sword brit-magyar közös harcászati kiképzés nyilvános napján a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. augusztus 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Légi harcok Magyarország fölött

Hétfőtől péntekig tartó hadgyakorlaton vesznek részt a magyar Gripenek és a brit királyi légierő gépei. A program célja a NATO-ban alkalmazott műveletek gyakorlása.

Flying Sword 2018 névvel közös légi gyakorlatot tartanak magyar és brit pilóták számára a kecskeméti repülőbázison. A kiképzésen együtt vesznek részt a magyar Gripenek és a brit királyi légierő gépei. Az ötnapos program célja a NATO-ban alkalmazott műveletek átfogó tervezésének és végrehajtásának gyakorlása, valamint az egymás közötti kommunikáció fejlesztése – mondta Ugrik Csaba dandártábornok. A kecskeméti repülőbázis parancsnoka arról is beszélt, hogy a gyakorlat jó felkészülés a Baltic Air Policingra (baltikumi légi rendészet, folyamatos NATO légvédelmi riadókészültség a balti országok légterének védelme érdekében - a szerk.).

Iain Lindsay brit nagykövet beszédében kiemelte a hasonló gyakorlatok fontosságát és szükségességét. A diplomata kiemelte:

„ez az első alkalom, amikor brit Typhoon vadászgépek bilaterális kiképzésen vettek részt magyar Gripen vadászgépekkel”.

A légi gyakorlat arra is lehetőséget adott a magyar pilótáknak, hogy kipróbálják a brit légierő két Eurofighter Typhoon típusú kiképző repülőgépét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×