eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Varga Mihály: folytatódik az adócsökkentés

A világválságról, és a jövő évi költségvetésről is beszélt a pénzügyminiszter a Magyar Időknek adott interjúban. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy több forrás jut például az egészségügyre, és folytatódnak az adócsökkentések.

Vannak arra utaló jelek, hogy gazdasági világválság alakulhat ki, de ez egészen más lenne, mint a tíz évvel ezelőtti 2008-as, más hatásokkal – mondta a pénzügyminiszter a Magyar Időkben.

Varga Mihály szerint jelenleg inkább gazdasági pangástól tartanak a befektetők, vagyis attól, hogy

a tőketulajdonosok inkább lekötik a pénzüket állampapírokba, ahelyett, hogy fejlesztéseket finanszíroznának. Gondot okozhat emellett a vámháború is

– tette hozzá. A miniszter megjegyezte, hogy Magyarország gazdasága most sokkal erősebb, mint 2008-ban volt és megismételte, hogy a jövő évi költségvetésbe nagyobb tartalékot terveztek az esetleges gazdasági nehézségek elhárítására.

A tárcavezető azt is mondta: úgy emelik a tartalékot, hogy közben egy területtől sem vesznek el forrást.

A 2019-es büdzsében több pénz jut emellett az oktatásra, a kultúrára, a honvédelemre és rendfenntartásra, valamint jelentősen emelik az egészségügyre szánt forrásokat is.

A nyugdíjak jövőre a tervezett infláció mértékében nőnek, és folytatódnak az adócsökkentések is. Varga Mihály ezek között említette a vállalkozások terheinek csökkentését, a két gyermeket nevelő szülők adókedvezményét, valamint a további alapvető élelmiszerek forgalmi adójának mérséklődését. Az áfacsökkentés ellenére viszont, egyéb piaci hatások miatt nőhet az élelmiszerek ára – tette hozzá a pénzügyminiszter a Magyar Időknek adott interjúban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×