INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

varga mihály

költségvetés

adócsökkentés

egészségügy

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.

Varga Mihály: folytatódik az adócsökkentés

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

A világválságról, és a jövő évi költségvetésről is beszélt a pénzügyminiszter a Magyar Időknek adott interjúban. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy több forrás jut például az egészségügyre, és folytatódnak az adócsökkentések.

Vannak arra utaló jelek, hogy gazdasági világválság alakulhat ki, de ez egészen más lenne, mint a tíz évvel ezelőtti 2008-as, más hatásokkal – mondta a pénzügyminiszter a Magyar Időkben.

Varga Mihály szerint jelenleg inkább gazdasági pangástól tartanak a befektetők, vagyis attól, hogy

a tőketulajdonosok inkább lekötik a pénzüket állampapírokba, ahelyett, hogy fejlesztéseket finanszíroznának. Gondot okozhat emellett a vámháború is

– tette hozzá. A miniszter megjegyezte, hogy Magyarország gazdasága most sokkal erősebb, mint 2008-ban volt és megismételte, hogy a jövő évi költségvetésbe nagyobb tartalékot terveztek az esetleges gazdasági nehézségek elhárítására.

A tárcavezető azt is mondta: úgy emelik a tartalékot, hogy közben egy területtől sem vesznek el forrást.

A 2019-es büdzsében több pénz jut emellett az oktatásra, a kultúrára, a honvédelemre és rendfenntartásra, valamint jelentősen emelik az egészségügyre szánt forrásokat is.

A nyugdíjak jövőre a tervezett infláció mértékében nőnek, és folytatódnak az adócsökkentések is. Varga Mihály ezek között említette a vállalkozások terheinek csökkentését, a két gyermeket nevelő szülők adókedvezményét, valamint a további alapvető élelmiszerek forgalmi adójának mérséklődését. Az áfacsökkentés ellenére viszont, egyéb piaci hatások miatt nőhet az élelmiszerek ára – tette hozzá a pénzügyminiszter a Magyar Időknek adott interjúban.

Nyitókép: Mónus Márton

Kapcsolódó hang

Varga Mihály interjú a Magyar Időknek
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018