eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Lázár János véget vetne a hódmezővásárhelyi "polgárháborúnak"

Együttműködést ajánlott Hódmezővásárhely érdekében Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter független polgármesternek az alföldi város közgyűlésének keddi ülésén.

Lázár János úgy fogalmazott, széthúzás van a városban, holott az eredményekhez "békére, nem békeharcra" van szükség.

A politikus

azt javasolta a képviselő-testületnek, dolgozzanak, "ne polgárháborúzzanak".

A képviselő hangsúlyozta, akinek Hódmezővásárhely az első, az képes az összefogásra. Úgy fogalmazott, azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon.

Lázár János azt kérte a városvezetéstől és a képviselőktől, kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Márki-Zay Péter kijelentette, nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a képviselővel személyes megbeszélésére.

A közgyűlés vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, mi vezetett ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal mintegy 30 vezető köztisztviselője távozott az elmúlt néhány hónapban.

A közgyűlés ülését kiemelt érdeklődés kísérte, a teremben egyaránt jelen voltak a polgármester és a többséget adó Fidesz-frakció szimpatizánsai, akik még a folyosón is álltak.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×