eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk

1 millió munkahelyet érinthet az automatizálás – lapszemle

Vádat emelt az államügyész a tavalyi veronai busztragédia ügyében – olvasható a Magyar Időkben. A Világgazdaság szerint a legvagyonosabbak megtakarításai híznak a leggyorsabban. Nem tudják az önkéntesek megakadályozni a szeméthegyek növekedését – közli a Népszava. Egyes országokban interneten hirdetik védett állatokat vagy azok trófeáit – hivatkozik a Népszava a Guardianre. A 20 és 64 év közöttiek foglalkoztatását tekintve az ország számos pontján teljesítette Magyarország az Európai Unió felé 2020-ig tett vállalását – írja a Magyar Idők. A Portfolio cikke szerint Magyarországon 1 millió munkahelyet érinthet az automatizálás 2030-ig.

Vádat emelt az államügyész a tavalyi veronai busztragédia ügyében, a per október elején kezdődik – olvasható a Magyar Időkben. A vádlottak között van a magyar buszvezető, az A4-es autósztráda két üzemeltető mérnöke, valamint az autópálya átadás előtti, 1993-as tesztelői közül három mérnök. A katasztrófában a helyszínen tizenheten, többségében 14 és 18 év közötti diákok vesztették életüket, egy súlyos égési sérült a budapesti Honvédkórházban hunyt el.

Bár a teljes lakosság gazdagodik, a legvagyonosabb réteg megtakarításai híznak a leggyorsabban - írja a Világgazdaság a Blochamps Capital tanulmányára hivatkozva. Eszerint egyre több az olyan banki ügyfél, akinek több tízmillió forintos megtakarítása keletkezett, és aki új ügyfélként keresi a privátbanki szolgáltatóját. Magyarországon körülbelül 40 ezer a privátbanki ügyfelek száma, nekik többnyire 30-50 millió, de legfeljebb 100 millió forint a megtakarításuk.

Mozgalom lett a hulladékvadászat, az önkéntesek mégsem tudják megakadályozni a szeméthegyek növekedését a városok körül – közli a Népszava. Az ország elszemetesedésének egyebek mellett oka, hogy kevés illegális hulladéklerakót érnek tetten, ám a szankcióknak ekkor is gyenge a visszatartó erejük – teszi hozzá a lap.

Az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország és Oroszország internetes hirdetései között is rengeteg szól veszélyeztetett, védett állatok vagy azok trófeáinak – nem ritkán illegális – kereskedelméről – írja a Guardianre hivatkozva a Népszava. A nagy testű állatok, medvék, leopárdok, gepárdok, jaguárok piacát Oroszország vezeti, ahol ezeket a ragadozókat státuszszimbólumként tartják.

A 20 és 64 év közöttiek foglalkoztatását tekintve az ország számos pontján teljesítette Magyarország az Európai Unió felé 2020-ig tett vállalását – olvasható a Magyar Időkben a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében valamint a fővárosban már több mint 75 százalékos a foglalkoztatottsági arány.

Magyarországon 1 millió munkahelyet érinthet az automatizálás 2030-ig – közli a Portfolio a McKinsey legutóbbi tanulmányára hivatkozva. A cég szerint a munkaórák csaknem fele automatizálható, de attól nem kell félni, hogy ennyi munkahely megszűnne, mindez inkább azt jelenti, hogy az átalakulás miatt a munkavállalóktól teljesen más tudásra lesz szükség, mint eddig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×