eur:
394.27
usd:
369.53
bux:
65611.96
2024. április 23. kedd Béla

Jó hír a Balatonra látogatóknak

Somogy megye rendőrfőkapitánya szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy tovább erősödjön a közbiztonság a Balatonnál.

Molnár Gábor, aki idén a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságot (BKKB) is irányítja, a BKKB szerdai siófoki szezonnyitó értekezlete utáni sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az üdülőrégió megfelelő segítséget kap a készenléti rendőrségtől, és a megyei rendőr-főkapitányságok is az aktuális helyzetnek megfelelően csoportosítják át erőiket.

Úgy fogalmazott: "a feladat nagy, de felkészültünk, és mind az anyagi, mind a technikai, mind a személyi feltételek adottak ahhoz, hogy ha lehet, még a tavalyinál is jobb közbiztonságot teremtsünk a Balatonnál".

Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága közrendvédelmi főosztályának vezetője azt mondta: a turisták úti céljuk megválasztásánál nagyon figyelnek a közbiztonságra. Magyarország és a Balaton is kiemelkedően teljesít ebből a szempontból.

Ismertette: a készenléti rendőrség, az országos főkapitányság és a megyei rendőrkaptányságok is támogatást nyújtanak a szükséges rendőri létszám és a technikai eszközök biztosításához a Balatonnál, például a légi-rendészeti parancsnokság helikoptereinek működtetésével a térségben. A készenléti rendőrség lovas és kerékpáros rendőröket ad, és az érintett megyei főkapitányságok kerékpáros rendőrei is ellátnak majd szolgálatot. Megszervezik továbbá az üdülőrégióban az éjszakai, illetve hajnali vonatok rendőri kíséretét.

A sajtótájékoztató vízi mentési bemutatóval kezdődött. Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője a vízbe fulladás veszélyére hívta fel a figyelmet. Elmondta: aki a Balatonnál a partról bármilyen balesetet lát, hívja a 1817-es ingyenes segélyhívó számot.

A balatoni vízrendészet 27 hajóval ügyel a biztonságra, és segít a bajbajutottakon a Balaton 600 négyzetkilométernyi felületén. Szólt arról is, hogy a balesetek megelőzéséhez több tájékoztató táblát helyeznek ki többi között a tó 235 kilométer hosszú partszakaszának 726 stégénél.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×