eur:
393.75
usd:
368.58
bux:
66234.34
2024. április 24. szerda György

Újabb megállapodásra készül az iparkamarával a kormány - a nap hírei

Balog Zoltán távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről. Lemond polgármesteri tisztségéről Mészáros Lőrinc.

Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a Szakma sztár fesztiválon közölte, a kormány újabb megállapodást köt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával a következő négy évre.

Távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről Balog Zoltán. A tárcavezető az Origónak azt mondta: a Fidesz pártalapítványának, a Polgári Magyarországért Alapítványnak az élén folytatja a munkát. Balog Zoltán azt mondta, hogy ő a minisztérium átalakítását javasolta a kormányfőnek, aki azonban ezt elutasította, ő pedig így nem akarja folytatni. A miniszterelnök három nevet kért tőle, ezek közül fogja kiválasztani utódját.

Lemond polgármesteri tisztségéről Mészáros Lőrinc, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire koncentráljon. Közleményében azt írta, hogy az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségei átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így közfeladatainak már nem tud eleget tenni.

Meg kell találni egy újfajta politizálás alapjait - jelentette ki az LMP társelnöke. Szél Bernadett az Inforádió Aréna című műsorában fontosnak nevezte, hogy az a 2 millió 600 ezer ember, aki nem Orbán Viktorra szavazott, ne érezze azt, hogy szavazata elvesztegetett volt.

A párt társelnöke korábban konstruktívnak nevezte az LMP kezdeményezésére létrejött ellenzéki egyeztetést. Szél Bernadett elmondta: a jövőben több egyeztetést tartanak majd, hogy eredményesebben dolgozhassanak a választókért. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is építő jellegűnek minősítette a hangulatot, a tárgyalásokat kedden folytatják.

Indul az MSZP elnöki posztjáért Bródy Gábor, a párt választmányának tagja. A szocialista elnökjelölt-aspiráns közölte, bízik abban, hogy határozottabb, egyértelműbb üzeneteket megjelenítő, igazi szocialista és szociáldemokrata értékekkel bíró MSZP-vé alakíthatják át a pártot.

A benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását a Nemzeti Választási Bizottság. Patyi András, a testület elnöke az M1-en azt mondta: az NVB-hez mintegy 180 fellebbezés érkezett be.

Több tízmilliárd euró fejlesztési forrást csoportosítana át az Európai Unió a közép- és kelet-európai országoktól a déli tagállamokba - értesült a Financial Times. A londoni gazdasági napilap szerint Brüsszel a 2021-2027 közötti költségvetési periódusban véget akar vetni annak a gyakorlatnak, amely alapján szinte kizárólag az egy főre jutó hazai össztermék határozza meg a fejlesztési források elosztási mértékét a tagországok között.

Jó egészségi állapotban van az a magyar kutató, aki másfél hete, ebolavírussal szennyezett tűvel szúrta meg magát. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elmondta: a tudós tünetmentes, de továbbra is elkülönítve kezelik.

Meghalt Magyari Béla űrhajós, aki Farkas Bertalan tartalékaként kapta meg a kiképzést, hogy az űrbe utazhasson a Szovjetunió és a kelet-európai országok űrkutatási programjában. Megkapta a Magyar Népköztársaság Űrhajósa kitüntetést, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke volt. 68 éves korában hunyt el.

Hazatért a kórházból Katalin cambridge-i hercegnő és Vilmos herceg délelőtt világra jött kisfia. A hercegi házaspár harmadik gyermeke az ötödik a brit trónutódlási sorban. Vilmos és Katalin kisfia II. Erzsébet királynő hatodik dédunokája.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×