INFORÁDIÓ 
2019. január 21. hétfő
Ágnes

magyar nemzet

simicska lajos

megszűnik

Erről írt a Magyar Nemzet utolsó száma

Erről írt a Magyar Nemzet utolsó száma

Infostart

Az idén nyolcvanéves lap ma került utoljára az újságárusokhoz. A Simicska Lajos tulajdonában álló újság hivatalosan tartós finanszírozási problémák miatt szűnik meg online kiadásával együtt.

"A fájdalom belső szava most, az utolsó szerkesztőségi munkanapon, mindennél erősebb. Mégsem búcsúzunk. Elhallgatni sem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi »gazdánk« az olvasó. Akit nem hagyhatunk cserben" – írta a Magyar Nemzet történetét összefoglaló, a címlapon közölt búcsúcikkében Pethő Tibor, a lapot 1938-ban Hegedűs Gyulával megalapító Pethő Sándor dédunokája.

Azt írta, "a méltatlan történelmi helyzetek fogságából a Magyar Nemzet előbb-utóbb mindig kiszabadult". Kifejtette: az elmúlt három évben a Magyar Nemzet "ostromlott várhoz hasonlított, a hatalom a nagy múltú lap elpusztítására törekedett", ők viszont lassan megszokták a rájuk rakott terhet, és megtanultak "árnyékban élni".

A lap belföld rovatában a munkatársak közös fotója alatt Körmendy Zsuzsa publicista, Schiffer András, az LMP alapítója, Róna Péter közgazdász, Lányi András író, filozófus, Bod Péter Ákos közgazdász és Kukorelly Endre író búcsúztatja a lapot.

Véleménycikkében Lukács Csaba is búcsúzik. Az országos politikai napilapok piacáról úgy ír, azt "ma két egykori (?) pártpénztárnok, egy felfoghatatlan módon meggazdagodó gázszerelő és egy furcsa, a gravitációval is hadban álló, gazdag vállalkozó tudja magáénak azt a piacot, amely holnaptól háromszereplősre szűkül. És ne kerteljünk: holnaptól nem marad olyan országos politikai napilap, amelyet így vagy úgy ne a kormány tartana el" – írja.

Véleménycikket írt Tarnay Kristóf Ábel civil aktivista, blogger és Puzsér Róbert.

A lap ír egyebek mellett a várható kormányalakításról, listás szavazatok eltűnéséről, a Jobbikban kialakult feszültségekről, az iskolákban elkülönített romákról, Sebes Gábor, budafok–tétényi fideszes önkormányzati képviselőnek a Fideszt illető kritikájáról, Habony Árpád volt ügyvédjének ügyéről, az Együtt kampánypénz-adósságáról, a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos nyomozásról, a ferihegyi
földi kiszolgálók kartellügyéről, a nyugdíjrendszer esetleges átalakításáról is közölt cikket.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018