eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Bejelentették, ki lesz a szerdán újrainduló Magyar Nemzet főszerkesztője

Ballai Attila korábban évekig dolgozott a Magyar Nemzetnél, amelynek lapszerkesztője is volt. Gajdics Ottó a Szabad Föld főszerkesztője lett.

Ballai Attila a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után azonnal az újságírói pályára lépett, dolgozott az Esti Hírlapnál, a Pesti Hírlapnál, a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél, majd a Magyar Időknél. Tudósított öt olimpiáról, több tucat világ- és Európa-bajnokságról, munkatársból rovatvezető, a Magyar Nemzetnél lapszerkesztő lett - írja a hírről beszámoló Magyar Idők.

Az 1990-es évtizedben a Ferencvárosi Torna Club, 2000-től a Magyar Kézilabda-szövetség sajtófőnöke, az utóbbi másfél évben pedig kommunikációs igazgatója volt.

Gajdics Ottó, a megszűnő Magyar Idők főszerkesztője a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) portfólióján belül kap új fontos pozíciót - áll a cikkben. Közben a Szabad Föld internetes oldalán megjelent, hogy február 5-étől Gajdics Ottó főszerkesztőként irányítja a vidék családi hetilapját. A cikk szerint az új vezető rendkívüli értekezleten arról biztosította a szerkesztőség tagjait, hogy a lap szellemisége és arculata a jövőben sem változik.

Mint arról az Infostart február másodikán beszámolt, rövid közleményben tudatja olvasóival a Magyar Idők február 6-tól felveszi az áprilisban megszüntetett Magyar Nemzet nevét a napilap.

A közlemény szerint a névváltoztatás "nem érinti a lap tartalmát, formátumát, az árát és a kiadó személyét", a Magyar Nemzet

"a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is".

Ismert, 2015-ben éppen február 6-án jelent meg a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos Orbán Viktor trágár bírálatával, ezt követően vált az újság markánsan kormánykritikussá. A 2018-as választások után néhány nappal a lap - tulajdonosi döntésre - bezárt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×