INFORÁDIÓ 
2019. december 15. vasárnap
Valér

magyar nemzet

ballai attila

főszerkesztő

Bejelentették, ki lesz a szerdán újrainduló Magyar Nemzet főszerkesztője

Infostart

Ballai Attila korábban évekig dolgozott a Magyar Nemzetnél, amelynek lapszerkesztője is volt. Gajdics Ottó a Szabad Föld főszerkesztője lett.

Ballai Attila a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után azonnal az újságírói pályára lépett, dolgozott az Esti Hírlapnál, a Pesti Hírlapnál, a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél, majd a Magyar Időknél. Tudósított öt olimpiáról, több tucat világ- és Európa-bajnokságról, munkatársból rovatvezető, a Magyar Nemzetnél lapszerkesztő lett - írja a hírről beszámoló Magyar Idők.

Az 1990-es évtizedben a Ferencvárosi Torna Club, 2000-től a Magyar Kézilabda-szövetség sajtófőnöke, az utóbbi másfél évben pedig kommunikációs igazgatója volt.

Gajdics Ottó, a megszűnő Magyar Idők főszerkesztője a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (Kesma) portfólióján belül kap új fontos pozíciót - áll a cikkben. Közben a Szabad Föld internetes oldalán megjelent, hogy február 5-étől Gajdics Ottó főszerkesztőként irányítja a vidék családi hetilapját. A cikk szerint az új vezető rendkívüli értekezleten arról biztosította a szerkesztőség tagjait, hogy a lap szellemisége és arculata a jövőben sem változik.

Mint arról az Infostart február másodikán beszámolt, rövid közleményben tudatja olvasóival a Magyar Idők február 6-tól felveszi az áprilisban megszüntetett Magyar Nemzet nevét a napilap.

A közlemény szerint a névváltoztatás "nem érinti a lap tartalmát, formátumát, az árát és a kiadó személyét", a Magyar Nemzet

"a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is".

Ismert, 2015-ben éppen február 6-án jelent meg a Magyar Nemzet tulajdonosa, Simicska Lajos Orbán Viktor trágár bírálatával, ezt követően vált az újság markánsan kormánykritikussá. A 2018-as választások után néhány nappal a lap - tulajdonosi döntésre - bezárt.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018