eur:
388.68
usd:
361.82
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A miniszterelnök szerint Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe - a nap hírei

Már több mint 220 ezren nézték meg adóbevallási tervezetüket. Elutasította az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos jogorvoslati kérelmek többségét a választási bizottság.

A miniszterelnök szerint Magyarországot agyonnyomná a migránsok pénzügyi terhe, erről egyenesen kell beszélni. Orbán Viktor egy gödöllői televíziós interjúban azt mondta: Magyarország jövőjét egy közvetlen veszély fenyegeti, az, hogy Brüsszel bevándorló országgá alakítaná.

Péntek reggelig több mint 220 ezren nézték meg bevallási tervezetüket az adóhivatal saját fejlesztésű e-szja rendszerében - nyilatkozta az adóügyekért felelős államtitkár. Tállai András elmondta: több mint 83 ezren küldték el bevallásukat, 70 ezren módosítás nélkül.

Csaknem 500, a jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos jogorvoslati kérelmet bírált el vasárnapi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. A testület határozatai nem jogerősek, ellenük 3 napon belül lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

 

Április 8-án 21 országos pártlista közül lehet választani, ha a jogorvoslatok alapján nem változik a szám. A nemzetiségi névjegyzékben már több mint 57 ezren szerepelnek. A határon túliak közül már csaknem 359 ezren kérték felvételüket, a külképviseleti névjegyzékben pedig több mint 24 ezren szerepelnek.

Az embereket szolgáló kormányzást ígért választási győzelem esetére az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely vasárnap mutatta be árnyékkormányának tagjait, akikről azt mondta: sokat tettek saját szakterületükön az országért.

Valódi, tartós, "zöld" rezsicsökkentést valósítana meg az LMP - mondta a párt miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett közölte: pártja a veszélyes és drága atomenergia helyett a megújuló energiát hasznosítaná, és energiatakarékos háztartások kialakítására törekedne.

Márciusi kiáltvány az ellenzéki pártokhoz címmel 12 pontos nyilatkozatot tett közzé az Együtt. Ebben minden ellenzéki pártot cselekvésre szólít fel a Fidesz legyőzésére. Juhász Péter pártelnök azt mondta: mindazok, akik nem működnek együtt, vagy csak néhány helyen, illetve szétforgácsolják az ellenzéket, a Fideszt segítik.

A menedékkérelmek elbírálásának és a visszautasított menedékkérők hazatelepítésének felgyorsítását ígéri a következő német kormány belügyminisztere. Horst Seehofer egy lapinterjúban azt mondta: a koalíciós partnereknek fel kell gyorsítaniuk a reformok végrehajtását.

Lengyelországban életbe lépett a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény. A parlament novemberi döntését a Szolidaritás szakszervezet is támogatta.

Kínában eltörölte az államfő hivatali idejére vonatkozó korlátozást a parlament. Az eddigi szabályozás szerint ugyanaz a személy legfeljebb kétszer 5 évig viselhette az államfői tisztséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×