eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Segítség nélkül maradnak a Balaton-partiak

Segítség nélkül maradnak a Balaton-partiak

Egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés - ez az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat mérlege. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részt vevő 231 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között.

Idén az önkéntesek 2787 esetben segítettek,

a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás,

a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések és rosszullétek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra egy 50 év körüli férfit, aki úszás közben lett rosszul.

A legeseménydúsabb nap július 23-án volt, 144 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A szolgálat ideje alatt a balatonboglári Platán strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 357 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 36 138 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és hat esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×