eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar sportolót is keres az Europol - öt magyar is van a legkeresettebb európai bűnözők között

Egyikük ügyéből még tévéfilm is készült.

Az Europol honlapján az szerepel, hogy öt magyar származású szökevényt is keresnek a hatóságok, köztük egy Ausztriában élő motorversenyzőt, Foco Tibort, aki most már 61 éves, ám szökése óta nem találják, pedig 2900 eurós (900 ezer forintos) nyomravezetői díjat is kitűztek fejére - írja a Bors.

Foco Tibor ügyével sokáig foglalkozott a sajtó. Az 1986. március 13-án linzi pályaudvarnál lelőtt és holtan talált prostituált ügyében csukták le, de ő sosem ismerte be a gyilkosságot. Életfogytiglant kapott. A börtönévek alatt egyetemi tanulmányokat kezdett, majd 1995-ben két börtönőr kíséretében elmehetett a linzi egyetemre is, ahonnan viszont el tudott szökni és azóta sem találják.

Plank Zoltánt gyilkosság, súlyos testi sértés és fegyveres rablás miatt keresik, amiért 2014-ben rendőrnek kiadva magát 465 millió forintot rabolt el egy kínaitól, majd géppisztollyal rálőtt az utánuk eredő kínaiakra. Plank és társai korábban bérgyilkosokat fogadtak, hogy végezzenek üzletfeleikkel.

Kosztandinvoszki Viktor Miklós "számítógépes zseni", aki drogokkal, pszichotróp anyaggal kereskedett, ám nem vonult be 15 évig tartó börtönbüntetésére: 2014-ben megszökött a házi őrizetből.

A szlovákiai magyar Szűcs Henrichet zsarolás és védelmi pénz szedése miatt, míg az ötödik magyart, Bánáti Attilát drogkereskedelem vádjával keresik.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×