eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
Súlyos veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség

Súlyos veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség

Ne vezessen fáradtan! Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség honlapja. Azt is megemlítik, hogy a hőségben gyakoribbak a vezető elalvása miatt bekövetkező tragédiák.

A berettyóújfalui rendőrök a fáradékonyság közlekedésbiztonságra gyakorolt veszélyeire hívták fel a figyelmet a 42-es számú főúton.

Súlyos veszélyre figyelmeztet a magyar rendőrség

A tartós kánikula megviseli a járművezetők szervezetét. Ilyenkor csökken a koncentráció, fáradtabbak, ingerültebbek vagyunk. A hőségben a sofőrök figyelmetlenebbek, általában lassabban reagálnak a közlekedési szituációkra, veszélyhelyzetekre. A nagy melegben a reflexek tompulnak, a reakcióidő hosszabbá válik, és balesetveszélyes helyzetekhez vezethet.

A rendőrök a fáradékonyság közlekedésbiztonságra gyakorolt negatív hatásaira hívták fel a figyelmet 2017. augusztus 18-án reggel, a 42-es számú főúton. Az akció során a rendőrök hűtött ásványvízzel kínálták a gépkocsivezetőket. A közúti ellenőrzés alkalmával, a hűsítő mellett a rendőrök balesetmegelőzési tanácsokat is adtak az elalvásos balesetek elkerülése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×