eur:
393.82
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Újra kellett éleszteni két embert a Balatonnál

Újra kellett éleszteni két embert a Balatonnál

Szinte egyszerre két embert, Balatonlellén egy nőt, míg Tihanyban egy férfit kellett újra éleszteni azt követően, hogy élettelen testüket a partra vitték - írta a 24.hu.

Nem sokkal 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon. Ketten kezdték meg az újraélesztést. A vízimentők Ábrahámhegyről indították a sürgősségi mentőhajót, amelynek személyzete, valamint az Gyermekmentő Alapítvány helyszínre riasztott egysége, a mentőhelikopter személyzetével közösen küzdöttek a nő életéért - közölte a portál.

A nőt közel egyórás újraélesztés után a helikopterbe vitték, de felszállás előtt újra leállt a keringése és így ismét kezdték az újraélesztést. A második beavatkozás után sikerült olyan állapotba hozni, hogy a mentőhelikopter kórházba vitte.

A nőről időközben kiderült, hogy néhány napja a szívével kezelték, így valószínű, hogy rosszul lett a vízben.

Közben Tihanyban egy élettelen férfit vettek észre a strandolók, ahogy a vízen lebeg. Őt is a VMSZ munkatársa kezdte újraéleszteni azt követően, hogy a vízből kimentették. Feltehetően rosszul lett és így kerülhetett a vízbe. Őt hamar, a második-harmadik kompresszió után már sikerült visszahozni, ettől kezdve ugyan még eszméletlen volt, de már spontán légzése alakult ki.

Ehhez az esethez Tihanyból indult a Rupert sürgősségi mentőhajó, valamint a szárazföldön az OMSZ estekocsija. A férfi állapotát stabilizálták és a mentő autó kórházba vitte.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a két eset kapcsán, különös tekintettel a kánikulára, fokozott óvatosságra inti a különböző betegségekben szenvedőket. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor korábban az InfoRádióban beszélt a szabályok betartásának fontosságáról.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×