INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

metró

melegrekord

vizes-vb 2017

a nap legfontosabb hírei

Új csúcson a kánikula és a BUX - a nap hírei

InfoRádió

Eltérően értékelték az orosz-azeri wifi-ügyet a kormánypárti és ellenzéki tagok a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésén. Új vezetőt nevezett ki a budapesti metrószerelvények felújítási projektjének élére a Metrovagonmash. Megdőlt a budapesti és országos napi melegrekord is.

Az orosz-azeri wifi-ügyet eltérően értékelték, a vizes világbajnokság biztonságos lebonyolításáról azonban elismerően nyilatkoztak a kormánypárti és az ellenzéki tagok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülésén. Molnár Zsolt, a testület elnöke a az InfoRádióban a wifi-ügyről elmondta: törvénymódosításra lesz szükség, hogy ne kerülhessenek külföldi cégek birtokába például magyar internethasználók személyes adatai.

Nyomoz a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a BKK jegyértékesítési rendszerének ügyében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A tájékoztatás szerint feljelentés alapján, hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult az eljárás.

Új vezetőt nevezett ki a budapesti metrószerelvények felújítási projektjének élére az orosz Metrovagonmash. Denisz Silo a Budapesti metróhálózat vagonfelújítási projektjének sikeres kivitelezéséért felel, beleértve a problémamentes működést, a menetrend tartását, a karbantartási munkák teljesítését, a szállítási idők betartását, illetve a szerelvény üzembe helyezését.

A városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes szerint a vizes világbajnokság miatt Budapestre látogató csaknem 400 ezer ember többet kapott, mint amennyit várt, így a szervezők elérték a céljukat. Szeneczey Balázs az elkészült budapesti tartós beruházásokat ismertető tájékoztatón azt mondta, hogy mintegy 20 milliárd forintba kerültek a fejlesztések.

A sportért felelős államtitkár értékelése szerint a magyarországi vizes világbajnokság nemcsak a sportágazatban, hanem számos más területen, így a turizmusban, a gazdaságban és a kulturális életben is éreztette pozitív hatását. Szabó Tünde szerint a nemzetközi szövetség története legjobb világbajnokságának adott otthont Budapest és Balatonfüred.

Lemondott a Magyar Úszó Szövetség elnökségének hat tagja, így az elnök és az alelnök mellett összesen egy tagja maradt a testületnek. Benyújtotta lemondását Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor.

Júniusban is élénkült a kiskereskedelem. Az üzletek forgalma 5 és fél százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az első fél évben 4 százalékos volt a növekedés.

Új történelmi csúcson zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 1 százalékos emelkedéssel, 36 416 ponton állt a csütörtöki kereskedés végén.

A hajnali országos rekord után csütörtökön napközben újabb melegrekordok dőltek meg. Budapesten a legmelegebb Újpesten volt: az új fővárosi melegrekord 38,7 fok lett, az eddigi rekordot 1948-ban Budatétényben mérték. Megdőlt a napi országos melegrekord is, Békéssámsonban 40,1 Celsius-fokig melegedett a levegő.

Jelentősen nőtt a budapesti fürdők forgalma a hőségben, kedden és szerdán a 11 strandra több mint 46 ezren látogattak el – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. A péntek éjfélig tartó hőségriadó miatt a strandok egy órával tovább tartanak nyitva.

Venezuelában péntekre halasztja alakuló ülését a vasárnap megválasztott alkotmányozó gyűlés. Nicolás Maduro elnök szerint erre azért van szükség, mert 35 képviselő még nem kapta meg akkreditációját. Az ellenzék tiltakozást hirdetett az ülés idejére.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018