INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

külképviselet

magyar állam

ingatlan

Gigantikus összeget költ a külföldi ingatlanokra az állam

Gigantikus összeget költ a külföldi ingatlanokra az állam

InfoRádió

A magyar államnak tavaly 157 saját tulajdonban lévő külképviseleti ingatlanja volt világszerte, emellett 1123-at bérelt.

A bérleti díj 10,98 milliárd, az üzemeltetési költség pedig 3,24 milliárd forint volt az elmúlt évben – írta meg a Világgazdaság Magyar Levente válaszát Demeter Márta független országgyűlési képviselő kérdésére.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára által mellékelt táblázatból kiderült, hogy Albániától Vietnamig 89 országban van jelen hazánk külképviselettel, a kifizetett bérleti díjakat és a fenntartással kapcsolatos kiadásokat összegezve Kínában hagyjuk ilyen formában a legtöbbet. A távol-keleti országban az 56 bérelt ingatlan tavaly 1,26 milliárd forintot emésztett fel.

  • Németországban nyolc saját és 48 bérelt ingatlan biztosítja a jelenlétet, mindez a külügyi nyilvántartás szerint 1,01 milliárd forintba került az elmúlt évben.
  • A sorban Belgium következik két saját tulajdonban lévő ingatlannal és 38 bérelttel, az ezekkel kapcsolatos kiadások 887 millió forintra rúgtak.
  • Az összesen 157 saját tulajdonból Franciaországban és Norvégiában van a legtöbb, 12-12 darab.
  • A legtöbb magyar külképviselettel kapcsolatos bérleti szerződés pedig Romániában (78), Ukrajnában (65), Oroszországban és Kínában (56–56) köttetett.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018