eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb felújított metrószerelvény állt forgalomba a 3-as vonalon - a nap hírei

A köznevelési helyettes államtitkár szerint a hónap végéig mindenhová megérkeznek a tankönyvek. A hőségriadó miatt fokozott munkavédelmi ellenőrzésekre készül az illetékes hatóság.

Újabb metrószerelvény kapta meg a hatóságtól az üzembe helyezési engedélyt, ezzel a 3-as vonalán már hét felújított jármű közlekedik. A BKV tájékoztatása szerint az utolsó szerelvény leszállítása a szerződésben foglaltak szerint jövő nyárra várható.

A hónap végéig mindenhová megérkeznek a tankönyvek, a kiadványok kiszállítása már elkezdődött - mondta a köznevelési helyettes államtitkár. Maruzsa Zoltán közölte: a tankönyvellátás az első 9 évfolyamon ingyenes, és rászorultsági alapon a 10-től a 12-ig évfolyamig a diákok több mint 60 százaléka kapja térítésmentesen a kiadványokat.

Péntekig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az egész országban Szentes Tamás, országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. A hőségriadó miatt fokozott munkavédelmi ellenőrzésekre készül a hatóság. A Volán és a MÁV ingyen ásványvizet biztosít utasainak a hőségriasztás idején a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felügyeli a zökkenőmentes váltást, miután a Magyar Telekom november 1-jétől megszünteti lakossági villamosenergia-szolgáltatását. A hatóság tájékoztatása szerint az ügyfeleknek lehetőségük van az adott területen engedéllyel rendelkező egyetemes szolgáltatóval, vagy bármelyik villamosenergia-kereskedővel szerződést kötni.

Felvette mobilinternetes kínálatába a Digitális jólét alapcsomagot a Telenor. A cég az első, amely erről aláírta a megállapodást. Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos a szerződés aláírása után azt hangsúlyozta: a cél, hogy a digitalizációval Európa egyik legversenyképesebb, legnagyobb növekedést elérő államává váljon Magyarország.

Augusztus elsejétől már nem lehet fizetni a régi 2000 és 5000 forintosokkal, csak az új, barna és sárga színű bankjegyek használhatók. A régi bankjegyeket minden bank- és postafiókban 3 évig, utána pedig a jegybankban 20 évig lehet díjmentesen újra cserélni.

Történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, miután júliusban többször is átlépte a 36 ezres határt. Végül 35 770 ponton zárta a hónapot A múlt hónapban 198,2 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a Budapesti Értéktőzsde azonnali részvénypiacán.

A bírálatok ellenére sem tervezi lemondását a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáról Bienerth Gusztáv. Hétfőn az ellenőrző bizottság testületének két tagja lemondott és emiatt 30 napon belül rendkívüli közgyűlést kell összehívni.

Tóth József 13. kerületi szocialista polgármestert javasolja az MSZP budapesti választási felkészülésének koordinálására a párt miniszterelnök-jelöltje. Botka László indoklásként azt mondta: Tóth József a szocialisták legsikeresebb fővárosi polgármestere.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×