eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin
Budavárból irány a Balaton! Kezdődnek a nyári táborok

Budavárból irány a Balaton! Kezdődnek a nyári táborok

Elindítja nyári táborait a Budavári Önkormányzat. A Balaton-part mellett idén először Horányban is üdülhetnek a rászoruló gyermekek és a nagycsaládosok. Nagy Gábor Tamás, az első kerület polgármestere az InfoRádiónak elmondta: hat-hétszáz gyerek kikapcsolódását tudják biztosítani.

A Budavári Önkormányzat több helyen biztosít nyári táborozási lehetőséget a rászoruló diákoknak és a nagycsaládoknak - mondta el az InfoRádiónak Nagy Gábor Tamás, az első kerület polgármestere.

Beszámolt arról, hogy az idei évben először nyaralhatnak a gyermekek a horányi ifjúsági táborban, amely a Szentendrei-sziget déli részén helyezkedik el egy 20 hektáros ősfás parkban.

Ide diákcsoportokat várnak egy erdei iskola-jellegű táborozásra - jelezte.

Emellett nyári napközis tábort is biztosítanak a Czakó utcai sport és szabadidő központban. Oda egész napos programokkal várják a gyermekeket, bejáró jelleggel.

"A legnépszerűbb táborunk a Balatonnál van Zamárdiban, egy tóparti üdülőben, amelyet az idei évben bővítettünk és felújítottuk a vizes blokkokat is. Ide elsősorban nagycsaládosokat, időseket és diákcsoportokat várunk" - tette hozzá a polgármester.

Nagy Gábor Tamás azt is elmondta, hogy testvérvárosaikból is érkeznek gyermekek a táboraikba: Munkácsról, Zentáról, Székelyudvarhelyről és idén Varsóból is fogadnak diákokat.

A Budavári Önkormányzat táborai egyébként többnyire egyhetes táborok, de a horányi üdülőben hosszabb táborozásra is lesz mód.

A balatoni és a horányi tábor egyaránt 100-100 férőhelyes, összesen 6-700 gyermeket táboroztat az önkormányzat a nyáron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×