INFORÁDIÓ 
2019. március 21. csütörtök
Benedek

kutya

ebrendészeti hozzájárulás

tervezet

javaslat

Megadóztatná a kutyatartókat a kormány

Megadóztatná a kutyatartókat a kormány

InfoRádió

Új adót vetne ki a kutyákra a kormány - írja az állatportál.hu.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke által jegyzett törvénymódosító javaslat többek közt új adóval (ebrendészeti hozzájárulás) sújtaná a kutyatartókat.

A Kormány nevében az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat mást is tartalmaz - írja az állatportál.hu.

A javaslat itt olvasható.

A törvény szerinti állami feladatok ellátásának, valamint az önkormányzati feladatok támogatásának állami pénzügyi forrását képezik a központi költségvetésben állatvédelemre előirányzott pénzösszegek és az ebrendészeti hozzájárulás - olvasható a tervezetben.  

Az ebtartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat az adott év első napjáig négy hónapos kort betöltött eb után az eb tulajdonosától évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be.

Az ebrendészeti hozzájárulás ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot.

Magyar fajta nem adózik...

Megadóztatná a kutyatartókat a kormány

Nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás a) a magyar ebfajtának minősülő törzskönyvezett, b) a mentő-, segítő vagy az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező, c) a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott, d) a veszélyes eb kivételével az ivartalanított, e) az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi 5 szervezet gondozásában tartott, valamint f) állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbeadott eb után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja

az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

Távozik a Fradi sztárja

A következő szezontól a Siófok női kézilabda-csapatában folytatja a Ferencváros spanyol játékosa...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018