INFORÁDIÓ 
2020. október 31. szombat
Farkas

tervezet

2020.01.28. 15:37

Fontos tudnivalók az szja-bevallásról

Mindenkinek elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az szja-bevallás tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik, de az egyéni vállalkozóknak – a tavaly mellékállásban katás vagy evás vállalkozókat kivéve –, valamint az őstermelőknek és az áfás magánszemélyeknek továbbra is önállóan kell benyújtaniuk a bevallást.
2019.09.23. 10:18

Hozzányúlhat a lakásbérléshez a kormány

Módosulhat a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvény - írja a hvg.hu a birtokába került tervezet alapján. A jövőben könnyen kirakhatják majd a bérlőket a világörökségi helyszíneken fekvő és a műemlékekben található állami bérlakásokból, és cserelakást sem ajánlanának az érintetteknek. Miniszterelnökség cáfolja a cikk állításait.
2018.09.01. 06:01

Változások az iskolákban - itt az új Nemzeti alaptanterv tervezete

Az új Nat bevezetésével kivételes lehetőség nyílik arra, hogy az oktatási rendszerek változásának idői léptékéhez képest rövid idő alatt felzárkózzunk a világ fejlett oktatási rendszereihez, felmenő rendszerben, mérhetően, 6-8 év alatt. A cél nem csupán a nevelés-oktatás tartalmi megújítása, hanem egy korszerű szemlélet kialakítása - olvasható a tervezet honlapján.
2018.05.22. 09:20

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet

Kedden a NAV minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálata este 8-ig tart nyitva, és várják azokat, akik a tervezettel, bevallással 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – őstermelőket és áfás magánszemélyeket kivéve -, annak május 22. után automatikusan bevallássá válik a tervezete.
2018.05.03. 06:16

Visszatartó erővel bírhat a brüsszeli javaslat

A Bruxinfo főszerkesztője szerint nagyon sok fék kerül abba a rendszerbe, amely alapján meg lehet vonni, vagy felfüggeszteni uniós pénzek kifizetését olyan tagországok számára, amelyek megsértik a jogállami elvárásokat. Gyévai Zoltán az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában beszélt az Európai Bizottság szerdán bemutatott költségvetési javaslatáról.
2017.04.24. 17:04

Vigyázat, változik a jogosítványok érvényességi ideje

A jövőben a jogosítvány csak az egészségügyi lejáratáig helyettesíti a személyi igazolványt, megszűnik a 10 éves határidő, viszont továbbra is korlátlanul használhatják személyazonosításra a 65 éven felüliek.
2017.03.17. 07:52

Az ENSZ-főtitkár figyelmeztette Trump kormányzatát

António Guterres, az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára óva intette Washingtont a pénzügyi támogatások hirtelen csökkentésétől, egyben kifejezte készségét az ENSZ pénzügyi reformjára - tájékoztatott a főtitkár szóvivője csütörtökön.
2017.03.09. 17:22

Adóbevallás: a NAV megcsinálja, de a mi felelősségünk!

Hamarosan érkeznek az szja-bevallási tervezetek, a magánszemélyeknek ezt ellenőrizni kell, és mindenkinek saját felelőssége, amit a végső bevallás majd tartalmaz - mondták egybehangzóan a szakértők az InfoRádió AdóInfo című műsorában.
2017.03.07. 05:34

Zsebre vághatja az adóbevallását

Március 15-ét követően debütál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új rendszere, az e-szja. A adóhivatal szakfőigazgatója azt mondta: az e-szja egy online felület, amelyen a NAV által előre elkészített személyi jövedelemadó bevallásukat ellenőrizhetik a magánszemélyek.
2016.04.14. 20:05

Lázár: a büdzsé mindenkinek biztosít egy lépést előre

A 2017-es költségvetési tervezet mindenkinek biztosít egy lépést előre, s lesz, aki számára nagy lépésre nyílik lehetőség - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018