eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kész a második kerítés, nem lesz harmadik

Kész a második kerítés, nem lesz harmadik

Elkészült a második kerítés a magyar-szerb határ teljes, 155 kilométeres hosszán. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára az InfoRádiónak elmondta, hogy a két kerítés a legnagyobb nyomást is képes lesz elhárítani és kibírni, ezért nincs szükség harmadik kerítés építésére.

Fogvatartottak és a büntetés-végrehajtás hivatásos dolgozói építették a teljes magyar-szerb határszakaszon a második kerítést – közölte Kontrát Károly.

„Ezzel megerősítettük a határvédelmet, így jelentősen csökken a magyar határra nehezedő nyomás, mivel elkerülik a magyar-szerb határt a migránsok” - jelentette ki az államtitkár.

Hozzátette: „fel kell készülnünk arra, hogy az eddigieknél is nagyobb migrációs nyomás alá kerül Magyarország."

„Elég csak arra gondolni, hogy idén jelentős mértékben megnövekedett az Afrikából Olaszországba érkező migránsok száma,

másrészt a nemzetközi embercsempész szervezetekkel szembeni harc gyakorlatilag eredménytelen, és nagyon bizonytalan az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás is” - sorolta az okokat Kontrát Károly.

„Ezen tényezők arra sarkallták a kormányt, hogy megerősítse a déli határ védelmét, hogy hosszútávra tudja biztosítani Magyarország, a magyar emberek biztonságát” - folytatta az államtitkár.

Kész a második kerítés, nem lesz harmadik

Elmondta, hogy a most átadott 155 kilométer hosszú szakasz 4,8 milliárd forintba került.

Hozzátette, hogy jelentős mértékben csökkent azoknak a száma, akik a magyar-szerb határon próbálnak átjutni. Március 28-e óta illegálisan senki nem tudta átlépni a határt.

A második kerítés megépítésének indokait sorolva elmondta: jelentősen nőtt a délről, Afrikából útnak induló migránsok száma. Olaszországban az év első négy hónapjában harmadával nőtt a migránsok száma, és a balkáni útvonal továbbra is aktív.

„A rendszerünknek pedig képesnek kell lennie arra, hogy az adott pillanatban is megállja a helyét, meg tudja védeni az országot”

- fogalmazott Kontrát Károly.

„Előre kell gondolkodni, előre fel kell készülni, előre kell megerősíteni a határvédelmet, mert a krízis pillanatában már nem lehet cselekedni. Ezért kellett megépíteni a második kerítést, és ezért kellett megerősíteni a határzárat” - véli az államtitkár.

Kontrát Károly közölte, hogy

nem tervezik harmadik kerítés felállítását,

mert úgy látják, hogy a második kerítés – kiegészülve a jogi határzár megerősítésével – a legnagyobb nyomást is képes lesz elhárítani és kibírni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×