eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orbán Viktor ígéretet tett

A magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát, és hamarosan visszaszerzi régi fényét is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója.

A kormányfő szerint a magyar húsipar megmentéséhez nemcsak a hazai sertéságazat rendbetételének megkezdésére és a sertésstratégia kidolgozására volt szükség, hanem arra is, hogy legyenek olyan vállalkozások Magyarországon, mint a Bonafarm Csoport.

Beszédében a mohácsit Európa egyik legmodernebb vágóhídjának nevezte, amely Magyarországon a második legnagyobb.

Orbán Viktor azt is megígérte az ünnepségen, hogy lesz Mohácson Duna-híd, úgy fogalmazott:

"pénz van rá", az a gond, hogy terv nincs.

Később a kormányfő részt vett Mohácson, a Csányi Alapítvány hatodik közösségi házának átadásán, ahol arról beszélt, hogy sok gyermek számára előnnyé válhat, ha nehezebb helyzetben is helyt tud állni. Azt kérte az alapítvány Életút programjában részt vevő mohácsi és Mohács környéki gyerekektől: tekintsenek úgy saját sorsukra, mint ami a végén igazságos sorssá válik; "messzebbre fogtok jutni, mint azok, akik jobb helyzetből indultak" - tette hozzá.

Orbán Viktor köszönetet mondott a nehezebb helyzetben lévő gyerekek oktatását, nevelését segítő alapítványt létre hozó Csányi Sándor üzletembernek. Ahogy az ország egyre erősebben áll a lábán, egyre több hozzá hasonló embert tisztelhetünk honpolgáraink között - mondta a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×