eur:
385.36
usd:
355.06
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Kilépni az EU-ból? Lázár János válaszolt

Kilépni az EU-ból? Lázár János válaszolt

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem megváltoztatni annak intézményrendszerét, hogy minden tagállam sikeres lehessen.

Lázár János a Hungarian Business Leaders Forum pénzügyi csúcstalálkozón hangsúlyozta: Budapest a visegrádi országokkal közösen, a közép-európai és nemzeti érdekek mentén szeretné átalakítani az uniót.

Úgy vélte, a Brexit történelmi hiba volt, de hozzájárulhat ahhoz, hogy alapvető változások legyenek az integrációban. A politikus hozzátette: a magyar kormány elutasítja az uniós integráció további elmélyítésének elképzelését, mert álláspontja szerint ez ellentétes a nemzeti érdekekkel.

Beszélt arról is, hogy

súlyos kettős mérce áldozata Magyarország,

míg Ausztria dicséretet kap azért, mert határainál az "európai jogot lábbal tipró" intézkedéseket vezet be a határellenőrzés visszaállításával, addig Magyarországot elítélik a schengeni szabályok betartásáért a magyar-szerb határon.

Lázár János elmondta, a migráció volt az egyetlen olyan, az integráció jövőjét meghatározó kérdés az elmúlt években, amelynél "egy lépést sem" sem közeledtek az álláspontok Magyarország és az Európai Bizottság között. Sok egyéb kérdésben a kezdeti túlfűtött viták után sikerült racionális egyezségre jutni 2010 után.

Magyarország álláspontja szerint megállítani, kontroll alá helyezni kell a migrációt, míg az európai többség megszervezni szeretné azt – tette hozzá.

Úgy vélte, ez a vita meghatározza a következő évet, hiszen 2017 nyarán a bizottság célja, hogy akár jogi eszközökkel kényszerítse Magyarországot a menekültek visszafogadására és a liberálisabb határmenti beléptetésre.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×