INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

időjárás

havazás

szélvihar

homokvihar

Újabb útlezárások Magyarországon - nem szabadulunk az áprilisi havazástól

InfoRádió

A szerdán lehullott nagy mennyiségű hó, illetve havas eső miatt több Mátrába vezető fő- és mellékúton korlátozták a forgalmat. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Szuha és Mátraalmás között, valamint Mátrakeresztes külterületén több mellékutat teljes szélességében lezártak.

A faágakon felhalmozódott hó és jég következtében faágak szakadtak le és több fa kidőlt, eltorlaszolva és veszélyeztetve a mellékutak közlekedését. Az időjárási előrejelzések szerint az esti és éjszakai órákban további csapadék és lehűlés, valamint erős szél várható a térségben, amely további balesetveszélyt jelent.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, járműveikkel fokozott óvatossággal közlekedjenek, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket, továbbá a hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal felszerelt gépkocsival közlekedjenek.

A rendőrség és a helyi polgárőrök megerősített erővel, 24 órás szolgálatot látnak el az érintett területeken és szükséges esetén segítséget nyújtanak az ott lakosságnak.

A szerdai helyzetről készült fényképeket az alábbi galériában láthatják:

Lezárták a teherforgalom előtt a 83-as és a 82-es főutat

A hóesés következtében kialakult útviszonyok miatt a főutak Veszprém megyei szakaszán a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik forgalmát korlátozzák - közölte a police.hu oldalon a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a teherforgalom előtt 2017. április 19-én 17 óra 40 perctől lezárták a 83-as számú főutat a 0-12. kilométerszelvény közötti szakaszon. Veszprém megyében hasonló korlátozás van érvényben jelenleg a 82-es számú főút Zirc és Nyúl közötti szakaszán.

Az érintett útszakaszon a személygépkocsik és autóbuszok közlekedése engedélyezett.

Korábbi híreink az időjárási helyzetről:

Sokkoló fénykép a Mátrából - teljes útzárások a havazás miatt

Újabb útlezárás Pest megyében - borzalmas állapotok

Még egy nap a tél, Kékestetőn 18 centis hó van

Megborult a budapesti közlekedés

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018