eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb útlezárások Magyarországon - nem szabadulunk az áprilisi havazástól

A szerdán lehullott nagy mennyiségű hó, illetve havas eső miatt több Mátrába vezető fő- és mellékúton korlátozták a forgalmat. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei Szuha és Mátraalmás között, valamint Mátrakeresztes külterületén több mellékutat teljes szélességében lezártak.

A faágakon felhalmozódott hó és jég következtében faágak szakadtak le és több fa kidőlt, eltorlaszolva és veszélyeztetve a mellékutak közlekedését. Az időjárási előrejelzések szerint az esti és éjszakai órákban további csapadék és lehűlés, valamint erős szél várható a térségben, amely további balesetveszélyt jelent.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, járműveikkel fokozott óvatossággal közlekedjenek, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket, továbbá a hegyi utakon csak téli gumival, hólánccal felszerelt gépkocsival közlekedjenek.

A rendőrség és a helyi polgárőrök megerősített erővel, 24 órás szolgálatot látnak el az érintett területeken és szükséges esetén segítséget nyújtanak az ott lakosságnak.

A szerdai helyzetről készült fényképeket az alábbi galériában láthatják:

Lezárták a teherforgalom előtt a 83-as és a 82-es főutat

A hóesés következtében kialakult útviszonyok miatt a főutak Veszprém megyei szakaszán a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik forgalmát korlátozzák - közölte a police.hu oldalon a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a teherforgalom előtt 2017. április 19-én 17 óra 40 perctől lezárták a 83-as számú főutat a 0-12. kilométerszelvény közötti szakaszon. Veszprém megyében hasonló korlátozás van érvényben jelenleg a 82-es számú főút Zirc és Nyúl közötti szakaszán.

Az érintett útszakaszon a személygépkocsik és autóbuszok közlekedése engedélyezett.

Korábbi híreink az időjárási helyzetről:

Sokkoló fénykép a Mátrából - teljes útzárások a havazás miatt

Újabb útlezárás Pest megyében - borzalmas állapotok

Még egy nap a tél, Kékestetőn 18 centis hó van

Megborult a budapesti közlekedés

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×