eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma

Folytatódik a kivándorlás Magyarországról - lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint több tízezren hiányoznak az építőiparból, a bérek jelentős emelése és a munkakörülmények javulása nélkül folytatódik a kivándorlás.

Több tízezren hiányoznak az építőiparból, a bérek jelentős emelése és a munkakörülmények javulása nélkül folytatódik a kivándorlás - írja a

Magyar Nemzet. Az építőipar tartós szárnyalásához a bérek emelésére, a munkakörülmények javítására, a hatékonyság növelésére és a szakmai oktatás reformjára lenne szükség.

A Magyar Idők arról ír, több szempontból is javult a magyar bírósági rendszer az Európai Bizottság igazságügyi eredménytábláján. Az eljárások átlagos hosszát tekintve hazánk a 28 tagállam élmezőnyéhez tartozik. A közvélemény-kutatásokon alapuló, az igazságszolgáltatás függetlenségéről szóló eredménytáblán viszont egyelőre sereghajtók vagyunk.

A Világgazdaság arról ír, nagycsütörtökön tetőzött az élelmiszer-üzletekben a húsvéti roham, amely a karácsony előtti forgalmat idézte. Nem csak a mennyiség, a minőség is fontos volt a vásárlóknak: a gyorspácolású sonkák helyett 70 százalékuk már a hagyományos érlelésűt kereste, ahogy a magas kakaótartalmú tejcsokoládé termékek aránya is 95 százalék fölé nőtt.

A Magyar Nemzet arról ír, tavaly csupán 672 olyan kérelem érkezett a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, amelyben engedélyhez kötött, külföldi gyógykezelés finanszírozását kérik betegek. A lehetővé tett ellátás túlnyomó részét Németországban, Ausztriában és Hollandiában vették igénybe, az állam összesen kétmilliárd forintot költött erre.

A Magyar Idők cikke szerint a korábban tervezettnél nagyobb mértékben kell növelni az egészségügyiek jövedelmét az idén annak érdekében, hogy ne vesszenek el a tavalyi bérmegállapodás során kiharcolt előnyök. A lap úgy tudja, a szakállamtitkárság már elkészítette az erre vonatkozó előterjesztését, amely az ápolókra, az orvosokra, a gyógyszerészekre és az egyéb egészségügyi dolgozókra is kiterjed.

A Világgazdaság Lázár Jánossal közöl interjút. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem lesz választási költségvetés jövőre Magyarországon. A 2018-as büdzsének a foglalkoztatás, a családtámogatás és a védelmi kiadások lesznek a legfontosabb területei.

A portfolio arról közöl összeállítást, mire számíthatnak a piacok a török népszavazás után. Londoni pénzügyi elemzők szerint rövidtávon megkönnyebbülést hozhat a piacokon a referendum eredménye, mivel úgy tűnik, hogy az alkotmányos berendezkedés átalakítását jóváhagyó népszavazás nyomán csökkent az előrehozott választások és így a további elhúzódó politikai bizonytalanság kockázata.

A pénzcentrum arról közöl listát, a legnépszerűbb autómárkák közül melyik a legdrágább, melyiknek a legolcsóbb a fenntartása. A lap azt írja, vásárláskor pusztán az eladási statisztikákból nehéz megbecsülni, hogy melyik típussal jár jobban az ember.

A napi.hu utána nézett, hogy a sörpiacon várható szabályozási változások kit milyen mértékben érinthetnek. A kézműves és a nagyüzemi sörök háborúja Magyarországon is zajlik – részletek az Inforádió Üzleti reggeli című műsorában, kilenc óra után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×