INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

sebességhatár

bkk közút

m1-m7

Váratlan fordulat: felemelték a sebességhatárt Budapesten

Váratlan fordulat: felemelték a sebességhatárt Budapesten

InfoRádió

Jelentősen megváltozott Budapest egyik legforgalmasabb csomópontján a megengedett legnagyobb sebesség: az M1-M7 ki- és bevezető szakaszán eddig óránkénti 50 kilométeres sebességgel lehetett menni, most felemelték a határt 70, illetve 80 kilométer/órára.

A változást a Vezess.hu vette észre, amely korábban már beszámolt arról az abszurd megoldásról, hogy Budapest egyik, ha nem a legforgalmasabb útján, a város nyugati kapujánál, az M1-M7 bevezető tavaly áprilisban átadott útszakaszán csak 50 kilométer/óra volt a legnagyobb megengedett sebesség. Kevesen tartották be, mert a szakasz előtt és után is nagyobb a sebességhatár, csak ezen a néhány száz méteres szakaszon kellett lelassítani.

A Budapest Közút most levette az 50-es táblákat, és helyettük 70-es, sőt 80-as táblákat szerelt az oszlopokra, igaz, az aszfalton maradt az 50-es felfestés.

Az autós portálnak a cég azzal indokolta a mostani változást, hogy a csomópont az átépítés után jelentősen átalakult, több új forgalmi kapcsolattal bővült, és óvatosságból alkalmazták a csökkentett sebességhatárt, hogy az autóvezetők jobban áttekinthessék a csomópont közlekedési lehetőségeit. Ez azonban

csak egy évre szólt,

ezért most, egy évvel az átadás után visszaemelték a sebességhatárokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018